Obavijesti

Tech

Komentari 26

Godina puna noviteta: Pregled automobila koji stižu kod nas

Godina puna noviteta: Pregled automobila koji stižu kod nas
12

Dolazak novih modela svakako će tijekom proljeća pojačati ZG Auto Show, izložba novih automobila, koja bi se nakon 5 godina trebala vratiti na Zagebački velesajam

VIDEO

ZG Auto Show ove bi se godine, nakon dvije propuštene manifestacije (s obzirom na to da se organizirao bijenalno) konačno trebao vratiti na Zagrebački velesajam i domaćoj publici u ožujku uživo predstaviti najveće novitete autoindustrije. Zbog toga na proljeće neće nedostajati noviteta, od Mercedesa GLA do novog Nissan Qashqaija, koji će zasigurno privući zanimanje kupaca. Neki će zastupnici za otkrivanje noviteta čekati upravo ZG AutoShow, pa mnogi noviteti u prodaju stižu u travnju i svibnju. Primjerice, novi Mercedes C-klase, Seat Leon Cupra, Audi A3 Cabriolet i S8... No i početak godine bit će jednako atraktivan, za što su se ponajprije pobrinuli francuski proizvođači.

Tako Renault već sredinom siječnja dovodi redizajnirani Mégane, ograničenu seriju Clija Techno Feel i Daciju Logan, a Peugeot RCZ R te redizajnirane 3008 i 5008 u veljači. A onda već počinje ljeto, u kojem će KIA obnoviti gotovo cijeli svoj portfelj - od Soula, preko Sportagea i Sorenta, do Optime. Renault nastavlja s ograničenim serijama i sredinom godine na Capturu, ali i svim modelima Dacije. Stiže i novi Golf Plus, nazvan Sportsvan, te novi potpuno Nissan X-Trail. Godinu će obogatiti Talijani - osim što na tržište stiže Fiat 500X, Alfa Romeo će predstaviti 4C u Spider verziji, možda i nasljednika 166-ice, a Maserati će krenuti s prodajom SUV-a baziranog na Grand Cherokeeju pod imenom Levante, a trebao bi stići i novi Ghibli.

Nakon ljetne stanke rujan će biti bogat novitetima - Renault će predstaviti novi Twingo, a stići će i njegov brat blizanac Smart. Redizajn Ford Focusa, Toyote Yaris i VW Scirocca bit će samo uvod u listopadski pariški salon automobila, koji će donijeti još jedan val noviteta i na naše tržište. Suzuki će uvesti zamjenu za Alto, Mercedes dovodi S-klasu kupe, VW dorađeni Touareg, a Volvo novi XC90.

SIJEČANJ

Snažan početak: Peugeot RCZ R, Škoda Yeti “facelift”, Ford Connect i Transit, Infiniti Q50, Renault Mégane “facelift”

Na samom početku godine Peugeot kreće oštro s nabrijanom verzijom svog sportskoga kupea RCZ, a Infiniti će uvesti potpuno novu sportsku limuzinu Q50. Na tržište sredinom mjeseca dolazi i redizajnirani Renault Mégane kao i Škoda Yeti.

VELJAČA

Bogata veljača: Honda Civic Tourer, Hyundai i10, Seat Leon ST, Mercedes Sprinter, Peugeot 3008 i 5008 redizajn

Hyundai će na tržište uvesti novoga gradskog mališana i10, a Honda i Seat će predstaviti karavanske verzije svojih kompaktnih modela Civica i Leona. Peugeot će redizajnirati putničke modele 3008 i 5008, a Mercedes dovozi novi dostavni Sprinter.

OŽUJAK

Parada noviteta: Nissan Qashqai, Mercedes GLA, Audi S8, Ford Courier, Renault Mégane CC i Generation, Renault Clio R.S. Monaco GP

U ožujku stiže potpuno nova generacija Qashqaija, ali i Mercedes GLA te sportska predsjednička limuzina Audi S8. Renault će uvesti dodatne izvedbe novog Méganea, ali i Clio R.S. u ograničenoj i posebno opremljenoj seriji Monaco GP.

TRAVANJ

Prepun travanj: Mercedes C-klasa, Seat Leon Cupra, Audi A3 Cabriolet, Porsche Macan, KIA Sportage, Sorento i Optima “facelift”

Gomila noviteta koji će biti predstavljeni na ZG Auto Showu u travnju dolazi na tržište. Poput prestižnog Porsche Macana, Mercedesa C-klase, Seat Leona Cupre ili Audija A3 Cabriolet. A KIA će redizajnirati gotovo cijelu paletu svojih modela.

SVIBANJ

Prestižni modeli: Peugeot 308 SW, Audi S1, nova KIA Soul, Volkswagen Polo A05GP, Jeep Cherokee

Jeep bi tijekom 2014. trebao na našem tržištu početi prodavati novi Cherokee te smanjenu verziju Wranglera. U svibnju stižu nova KIA Soul, Audi S1 te karavanska verzija Peugeota 308. A Volkswagen donosi najveći novitet - petu generaciju Pola!

LIPANJ

Ljeto počinje edicijama: Renault Captur Helly Hansen, Mercedes V-klasa, Maserati Ghibli, ograničene serije Dacijinih modela

Lipanj će označiti Renault, koji namjerava uvesti ograničene serije na svim Dacijinim modelima te limitiranu seriju Captura Helly Hansen. Mercedes će predstaviti novu V-klasu, a Volvo će uvesti nove 4-cilindrične motore s 8-stupanjskim mjenjačima.

SRPANJ

Nove verzije: Novi Nissan X-Trail, dorađeni Audi A7, Volkswagen Golf Sportsvan, Subaru WRX STi

Da ljeto 2014. bude vruće, pobrinut će se Subaru, koji bi trebao u prodaju pustiti sportski WRX STI. Audi će doraditi A7, VW pustiti u prodaju Sportsvan - svojevrsnu zamjenu za Golf Plus - a najviše se očekuje od potpuno novog Nissana X-Trail.

KOLOVOZ

Vrući Talijani: Peugeot 108, Toyota Aygo, Alfa Romeo 4C Spider, Maserati Ghibli, Fiat 500X

Usred ljeta stiže zamjena za Peugeot 107, koja će nositi oznaku 108. Fiat će predstaviti 500X, novi mali crossover, koji će zamijeniti za Sedici, a Talijani bi godinu trebali upotpuniti nekim prestižnim modelima poput Alfa Romea 4C u Spider izvedbi.

RUJAN

Rujan bogat novitetima: Renault Twingo, Ford Focus “facelift”, Toyota Yaris redizajn, Škoda Octavia Scout, VW Scirocco “facelift”

U rujnu će na tržište stići redizajnirani Ford Focus i Toyota Yaris, Škoda Octavia Scout, Citroën Cactus, a Renault dovozi najveći novitet - novi Twingo. Redizajn očekuje Volkswagenov sportski kupe Scirocco, a i trebala bi doći i Mercedes S-klasa kupe.

LISTOPAD

Mercedes u napadu: Mercedes B-klasa “facelift”, zamjena za Suzuki Alto, Volkswagen Touareg “facelift”, Mercedes Vito

Tijekom listopada novi zastupnik Mercedesa za hrvatsko tržište, Star Import, trebao bi na domaće tržište dovesti redizajniranu B-klasu kao i dorađeni kombi Vito. A Volkswagen će doraditi svoj luksuzni terenac Touareg.

STUDENI

Novi motori za Citroëne: Citroën DS4 e-THP 130, C4 Picasso Blue HDi 120 i C3 e-THP 110 te Blue HDi 100, Volkswagen Jetta GP

Citroën će u studenom uvesti novu generaciju štedljivih motora u paletu svojih postojećih modela. Od e-THP benzinaca sa 110 i 130 KS do Blue HDi dizelaša od 75 do 120 KS. Na tržište se vraća i pomalo zaboravljena Volkswagen Jetta.

PROSINAC

Kraljevi 4x4 pogona: Volvo XC90, dorađeni Audi A6, novi Renault Trafic i Master, Subaru Boxer Diesel CVT

Krajem godine na tržište stiže dorađena verzija Audijeve srednje limuzine A6, poznate po quattro pogonu. Trebao bi nam doći i Subaru Forester s kombinacijom bokser dizel motora i CVT mjenjača, a do kraj godine očekujemo i novi Volvo XC90.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu