Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Googleova aplikacija pomoći će da štedite na računu za mobitel

Datally je aplikacija koja će vam jednostavno i na jednom mjestu prikazati koliko troše pojedine aplikacije, kako bi stavili mobilnu potrošnju pod kontrolu i time smanjili račune za mobitel

Foto: Google
2 komentara

Iako mobilni podatkovni paketi rastu, oni su i dalje za većinu nas prilično ograničeni i skupi, osobito kad ih potrošimo. No, ono što većinu nas muči je da ne znamo točno kad i na koju aplikaciju smo potrošili najviše prometa. Zbog toga je Google lansirao novu korisniku i jednostavnu aplikaciju koja bi trebala omogućiti da stavimo troškove pod kontrolu i u konačnici smanjimo račune.

Datally bi nam trebao pomoći da shvatimo točno na koju aplikaciju nam odlazi najveći dio podatkovnog prometa i da smanjimo tu potrošnju. Aplikacija će nam pokazati koje aplikacije i u koje vrijeme troše najviše prometa, a ponudit će i da bolje kontroliramo potrošnju tako što ćemo ograničiti pozadinsko korištenje aplikacija . 

Uz to, aplikacija će i preporučiti obližnje Wi-Fi mreže na koje se možete spojiti kako bi što manje bili na mobilnom prometu.

Iskusni Android korisnici uočit će da su skoro sve ove funkcije dosad i bile dostupne u vašim telefonima, no u isto vrijeme su bile prilično skrivene pod raznim izbornicima. Zbog toga je ovakva zasebna aplikacija korisna stvar za sve jer nudi jednostavan pregled svega na jednom mjestu. Google kaže da su Datally testirali na Filipinima proteklih mjeseci i da ljudi uz nju štede i 30 posto podatkovnog prometa.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message