Tech

Komentari 38

Gradnja Rimčevog kampusa u Svetoj Nedelji je u tijeku - kako idu radovi možete pratiti uživo

Gradnja Rimčevog kampusa u Svetoj Nedelji je u tijeku - kako idu radovi možete pratiti uživo

Kampus će se prostirati na površini od 100.000 m2, a ukupne površine od 200.000 m2. Nominirani izvođač radova je tvrtka Facies iz Svete Nedelje

Radi se punom parom na izgradnji Kampusa Rimac u naselju Kerestinec u Svetoj Nedelji, radovi su počeli krajem kolovoza, a riječ je o projektu vrijednom 200 milijuna eura. To je jedan od najvećih razvojno-istraživačkih i proizvodnih kompleksa u Europi, ne samo u automobilskoj industriji.

O početku gradnje se pohvalio i Mate Rimac na Facebooku. 

Inače, sve koje zanima, Rimac Automobili na svom Youtube kanalu imaju live stream gradnje kampusa koju možete uživo pratiti. 

U novom kampusu planiraju imati vrtić, proizvodnju organske hrane, kapsule za smještaj umjesto klasičnog hotela. Sve bi trebalo biti gotovo 2023. godine.

- Novi će kompleks biti baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju, a omogućit će tvrtki da izraste od proizvodnje prototipova i projekata u manjim serijama do velikoserijske proizvodnje električnih pogonskih sklopova visokih performansi i baterijskih sustava za brojne globalne automobilske kompanije. Nova lokacija, utemeljena na ideji stvaranja najboljeg mogućeg radnog okruženja za zaposlenike iz cijelog svijeta, nalazi se samo nekoliko kilometara od trenutnog sjedišta Rimac Automobila i nalazi se na zemljištu od 200.000 m², dok će izgrađena površina doseći oko 100.000 m². Očekuje se da će biti dovršena do 2023. godine - kažu u tvrtki.

Dodaju da je Mate Rimac želio da novo sjedište njegove tvrtke utjelovljuje ne samo karakter branda već i karakter zaposlenika.

- Arhitekti su inspiraciju za oblikovanje kampusa crpili iz više izvora, uključujući oblik i kretanje Rimčevog hiperautomobila - C_Two, kao i samu brzinu - opisuju iz Rimac Automobila.

Novi kompleks će omogućiti tvrtki povećanje razvojnih i proizvodnih kapaciteta od maloserijskih projekata, koji su donedavno bili dominantni posao tvrtke, do velikoserijske proizvodnje sustava električnih pogona, baterijskih sustava i ostale tehnologije, razvijene za globalne automobilske tvrtke.

Tako će se u Kampusu proizvoditi Rimac Nevera kao i ključne komponente za buduće Rimac i Bugatti modele. Kampus će se prostirati na površini od 100.000 m2, a ukupne površine od 200.000 m2. Nominirani izvođač radova je tvrtka Facies iz Svete Nedelje.