Tech

Komentari 1

Harry kao Pokemoni: I vi ćete moći uskočiti u svijet čarolija

Harry kao Pokemoni: I vi ćete moći uskočiti u svijet čarolija

Kao što je lov na Pokemone izvukao milijune ljude na ceste, slično bi mogao sljedeće godine napraviti i Harry Potter u novoj igri koja koristi proširenu stvarnost da nam pokaže magiju svuda oko nas

Čarobni svijet Harryja Pottera sljedeće godine dolazi na ekrane naših mobitela u novoj igri Niantica, studija koji je lani prikovao cijeli svijet u lovu na Pokemone. 

Niantic je najavio kako rade na igri Harry Potter: Wizards Unite s Warnerom te da će igra biti dostupna sljedeće godine. O samoj igri nema puno detalja, no ideja je da će igrači moći kroz proširenu stvarnost uroniti u magični svijet J.K. Rowling koji će vidjeti oko sebe na ekranima telefona. Tako i službena stranica navodi da će igra otkriti da je magija svuda oko nas. Dok će hodati gradom ili svojim kvartom igrači će moći krenuti na različite pustolovine, naučiti neke čarolije i otkriti tajanstvene predmete i slavne likove. 

John Hanke iz Niantica navodi kako su priče o Harryju Potteru okupirale maštu ljudi diljem svijeta te da će oni uskoro tu fantastičnu priču pretvoriti u proširenu stvarnost i omogućiti fanovima i prijateljima da postanu čarobnjaci i vještice.