Obavijesti

Tech

Komentari 1

Hi-tech nastup: Lady Gaga uz ove tehnologije postala Bowie

Hi-tech nastup: Lady Gaga uz ove tehnologije postala Bowie
5

Lady Gaga je oduševila na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja, a iza njenog nastupa stoji Intel koji je svojim tehnologijama doveo nastup do savršenstva

VIDEO

Za najupečatljiviji nastup na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja zaslužna je Lady Gaga koja je odala počast nedavno preminuloj legendi Davidu Bowieju izvevši neke od njegovih najvećih hitova kao što su Space Oddity, Ziggy Stardust, Rebel Rebel i Let's Dance. 

A da bi poznata pjevačica utjelovila još poznatiju legendu pobrinuo se Intel koji se s Lady Gagom i njenim timom uz pomoć inovativnih tehnologija pobrinuo za nastup koji je bio jedna od najvećih atrakcija ovogodišnje dodjele.

- Volim spoj tehnologije i umjetnosti jer stvara intenzivan doživljaj. Ova suradnja s Intelom potpuno je različita od svega što sam dosad radila. Imala sam priliku isprobati zaista nevjerojatnu tehnologiju - rekla je Lady Gaga. 

 

Tako je Intel za Lady Gagu osmislio: 

- digitalnu kožu: Za Lady Gagu stvoreno je "animirano lice", koje je u jednom nastupu u stvarnom vremenu moglo poprimiti brojne izraze, stvarajući nevjerojatan efekt. Za taj dio nastupa korišteni su Intelovi najjači procesori, precizno bilježeći pokrete lica, a "digitalni makeup" prilagođavao se i odmah na njoj primjenjivao putem projektora sa šestom generacijom procesora Intel Core za stolna računala. 

- interaktivni video: Lady Gaga mogla je odrediti na koji će se način prikazati na velikom LED zidu. Modulni prsten Intel Curie koji je nosila proizvodio je efekte u stvarnom vremenu prema tome kako je okretala i podizala šake i ruke, a multimedijski poslužitelji s procesorom Intel Xeon stvarali su živi sadržaj.

- robotiku: Gagin klavir boje crvenog zlata oživjele su robotske ruke pogonjene trima procesorima Intel Atom, koje su se usklađeno gibale stvarajući neočekivan efekt na tom obično ozbiljnom i statičnom instrumentu.

- interaktivne holograme: Inovativna kombinacija prstena s tehnologijom Intel Curie i holografskih materijala za zaslone Lady Gagi je omogućila da stvori trodimenzionalni hologram glazbene legende.

- Intel je na putu da stvori i drugima priušti nevjerojatan doživljaj koji omogućuje naša tehnologija - rekao je Steve Fund, Intelov viši potpredsjednik i glavni direktor marketinga.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.