Obavijesti

Tech

Komentari 4

Honor 70 je odlično dizajnirani svestrani igrač u srednjoj klasi

Honor 70 je odlično dizajnirani svestrani igrač u srednjoj klasi
7

Performanse, izgled, kamera... Honor 70 puno toga dobro je pogodio kako bi privukao kupce koji ne žele top topova, ali dobit će pravi best buy uređaj. Još da ima dodatni zvučnik i bežično punjenje...

VIDEO

Honor se želi vratiti među vodeće proizvođače mobitela, a na tom putu moraju ponovno i zagospodariti europskim tržištem. Zbog toga su i početkom mjeseca na sajmu IFA u Berlinu najavili strategiju kojom će budući flagship i preklopni uređaji stizati i na europska tržišta. No, prije toga stigao je Honor 70, koji puca dosta visoko, iako po samim specifikacijama nije čisti flagship. A koliko su dobro pogodili pokazuje i 35 nagrada koje je dobio njihov Honor 70, a tu je i nagrada Best Buy koji im je dodijelilo EISA udruženje na Ifi, gdje su ga i predstavili.

Iako na papiru nije flagship telefon, Honor 70 ostavlja premium osjećaj u rukama. Veliki ekran lagano je zakrivljen po bočnim stranama, pa sa 7,9 mm debljine u rukama djeluje još tanje. Dojmu ‘lakoće’ pomaže i 178 grama, osjetno manje od brojnih uređaja s ekranom iste dijagonale, a plastično kućište razlog je tomu. Testni je uređaj bio u ‘Emerald Green’ varijanti, odnosno nekoj sivkasto zelenoj mat boji, što u praksi znači da ne ostavlja nikakve tragove na poleđini, a na toj poleđini dominiraju dva velika prstena unutar kojih se nalaze kamere. Sličan je to dizajn koji smo vidjeli i na Honor 50 modelu, koji je još bio nastao u suradnji s Huaweijem. Kamere su prilično izbočene u odnosu na ostatak telefona i ako želite da se ne kleca na stolu, morat ćete ga staviti u neku masku. No, moram priznati da, barem po fotografijama, najefektnije izgleda Honor 70 u Crystal Silver verziji. 

Ostatak telefona je u standardnom rasporedu, tipke za glasnoću i uključivanje na desnoj strani, USB-C na dnu, gdje se nalazi i jedan zvučnik. To je i jedan od većih prigovora na ovaj uređaj. U ovoj bi klasi stereo zvučnici ipak trebali biti standard. Što se samog zvuka tiče, on je sasvim solidan i dovoljno glasan. Ispod ekrana nalazi se i senzor otiska prsta, koji je prilično brz, relativno ga je lako dosegnuti palcem (ako je to vaš prst odabira), no da je dva centimetra više bilo bi puno sretnije. Ono što fali uz drugi zvučnik je i IP certifikat, što znači da morate biti prilično oprezni s vodom i prašinom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sam ekran je malo narastao u odnosu na Honor 50, pa sad ima dijagonalu 6,67 inča, a radi se o OLED panelu sa 120 HZ osvježenjem i HDR10+ podrškom te 1080x2400 piksela rezolucije. U praksi, ekran je odličan u gotovo svim uvjetima, bogatih boja i dobrog kontrasta, a jedino je slika blago tamnija na bočnim stranicama, gdje je ekran zakrivljen.

Honor 70 prvi je telefon koji je dobio Sonyjev novi senzor IMX800, od 54 megapiksela i f/1,9 otvorom blende. Pomaže mu širokokutna kamera od 50 mpx i tu je dubinski senzor od 2 mpx. Optička stabilizacija ovdje bi značajno popravila stvari, a nema ni telefoto leće, pa ste ograničeni na 2x uvećanje. Detalj koji iritira kod fotografiranja je što te tipke za promjenu širokokutne ili 1x kamere nisu iznad osnovnog izbornika na dnu ekrana, pa da budu dostupnije kad držite telefon jednom rukom. Honor se još više fokusirao na vlogere pa sada imaju i Solo Cut način snimanja, koji istovremeno snima portretni i pejzažni video te može pratiti vaš subjekt, što će se svidjeti onima koji često snimaju i objavljuju po društvenim mrežama. Video je ograničen na 4K pri 30fps, a prednja kamera je ostala na 32 mpx. 

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija s Honora 70.

13
| Foto: Ivan Hruškovec/24sata

Snapdragon 778G Plus u 5G varijanti je noviji model istog čipseta kakav je bio i u Honoru 50, a vidjeli smo ga i u brojnim uređajima srednje klase. Uz 8GB RAM-a i 128 GB interne memorije, u svakodnevnom korištenju sve radi glatko i bez greške. Nema tu nekih primjetnih zastajkivanja ili grafičkih teškoća u igrama.

Povrh Androida 12 nalazi se Honorov MagicUI koji donosi nekoliko vlastitih aplikacija, od kojih su neke prilično bespotrebne. Sam dizajn dosta podsjeća na Huaweijev EMUI, što će mnogima biti dobro jer će imati osjećaj ‘poznatosti’, a uz to ovdje svi Googleovi servisi rade bez greške pa imate pristup svemu.

Velik skok u odnosu na Honor 50 napravili su s baterijom, koja je narasla sa 4300 na 4800 mAh, a uz to ima podršku za 66W punjenje te reverzibilno punjenje drugih uređaja. No, nema bežičnog punjenja. Tih 4800 mAh bez problema će vam potrajati cijeli dan, ali i dio drugog dana. No, za manje od sat vremena prazan telefon će opet biti pun zahvaljujući brzom punjaču. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Moletu jedite umjesto bakalara, a trlju frigajte za 'fritto misto'
FINA RIBA ZA SVAČIJI DŽEP

Moletu jedite umjesto bakalara, a trlju frigajte za 'fritto misto'

Manje popularna riba je jeftinija, a dostojna je zamjena za bakalar i lignje. Isprobajte frigane trlje, paštetu od molete i 'fritto misto' - neće vas 'udariti po džepu'