Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Hrvati lansirali novu generaciju robota: Reagiraju na škakljanje

'Vizija STEMI-ja je kreirati okruženje u kojem bilo koja osoba može postati kreator tehnologije, a ne biti samo korisnik i pasivni promatrač', objasnili su iz tvrtke

Foto: SIMUN SITUM
1 komentara

Startup STEMI, skupina domaćih entuzijasta prošle su godine lansirali proizvod kojim svatko, a prvenstveno djeca školske dobi, može samostalno napraviti i isprogramirati svojeg hexapod robota. Prvih 500 robota rasprodano je u svega nekoliko mjeseci, a sada stiže nova poboljšana serija, s motom zabavi se uz budućnost.

Njihov robot zamišljen je kao obrazovni alat pomaže u učenju elektronike, robotike i programiranja, a svojeg prvog robota predstavili su prošle godine na CES-u u Las Vegasu, jednom od najvećeg tehnoloških sajmova na svijetu.

Nova verzija atraktivnog šesteronožnog robota u STEMI-jevom kompletu dolazi u dijelovima zajedno s dodatnim materijalima potrebnim za izradu robota te pristupom virtualnom laboratoriju u kojem djeca (i svi koji se tako osjećaju) zajedno sa STEMI inženjerima uz video edukaciju prolaze kroz tehnološku avanturu izrade robota. 

Novog robota možete škakljati

Nova serija robota, koja na hrvatsko tržište stiže od četvrtka 24. svibnja, bitno je poboljšana u odnosu na prethodno izdanje, i to u vidu modernijeg izgleda, veće i otvorenije mogućnosti interakcije s robotom, jednostavnijeg procesa slaganja, bogatijeg i zabavnijeg edukativnog sadržaja.

robot ROBOT IH ODUŠEVIO Uspjeh za hrvatski STEMI: Intel ih zove u SAD zbog posla

Zahvaljujući novim senzorima dodira, robot se sada može programirati da reagira na škakljanje, svoje raspoloženje može iskazati kroz šest raznobojnih lampica a na tržište dolazi u šest različitih boja. 

robot IZRADI SVOG ROBOTA Hrvatski robot-pauk STEMI odlazi i u osvajanje Amerike

'Opremanje laboratorija, dovršavanje proizvoda i izrada proizvodnog lanca napravljena je zahvaljujući dobivenim sredstvima iz strukturnih fondova. Nakon uspješne prijave na Javni poziv 'Inovacije novoosnovanih MSP, tvrtki Stemi su, u suradnji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta (MINGO), dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 1.460.595,33 kuna. Ukupna vrijednost projekta tvrtke iznosi 1.941.026,56 kuna', istaknuo je Marin Trošelj, direktor tvrtke STEMI u priopćenju za medije.

'Vizija STEMI-ja je kreirati okruženje u kojem bilo koja osoba može postati kreator tehnologije, a ne biti samo korisnik i pasivni promatrač', zaključuju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message