Obavijesti

Tech

Komentari 1

Osvojili čak 15 odličja: Hrvati su briljirali na izložbi inovacija

Osvojili čak 15 odličja: Hrvati su briljirali na izložbi inovacija
1

Za 10 predstavljenih najboljih hrvatskih inovacija i novih proizvoda, izlagači, svi iz Zagreba, su osvojili ukupno 15 odličja, Best of the Best Award, glavnu nagradu, 4 zlata, 3 srebra i 7 posebnih nagrada

VIDEO

Hrvatski inovatori i poduzetnici postigli su na velikoj malezijskoj međunarodnoj izložbi inovacija i novih tehnologija - MTE 2019, u Kuala Lumpuru, novi veliki uspjeh - osvojili su 15 odličja, Best of the Best Award, glavnu nagradu, četiri zlata, tri srebra i sedam posebnih nagrada. 

MTE je ove godine okupio 435 inovacija iz Malezije i 10 država jugoistočne Azije i Europe, s naglaskom na izvrsnu poslovnu posjetu koja je rezultirala velikim brojem ostvarenih kontakata u svrhu komercijalizacije hrvatskih inovativnih proizvoda na malezijskom tržištu, priopćio je u subotu Savez inovatora Zagreba.

Za 10 predstavljenih najboljih hrvatskih inovacija i novih proizvoda, izlagači, svi iz Zagreba, su osvojili ukupno 15 odličja, Best of the Best Award, glavnu nagradu, 4 zlata, 3 srebra i 7 posebnih nagrada. 

Pobjednik izložbe je Matej Grozdanović, Modulos Sustavi Namještaja d.o.o. za inovaciju ModulosDesk – prvi modularni stol na svijetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zlatne medalje osvojili su Vjekoslav Majetić, DOK-ING d.o.o. za inovaciju Postrojenje - Termička obrada mulja, Mirjana Brlečić, Priroda liječi d.o.o. za inovaciju Nikel remove control 365 celullite, Tomislav Bronzin, Citus d.o.o. za inovaciju C@N Motion Smart Customer/Human Engagement – Digital Platform with Gesture Controlled User Interface & Augmented Reality i Gordana Matijašić, Matija Gretić, Anna Poropat i Josip Vinčić, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu za inovaciju Super-H capsule – 3D-tiskana kapsula s više odjeljaka za kontroliranu dostavu djelatne tvari.

Dobitnici srebrnih odličja su Igor Puhar, Radiona Skatt d.o.o. za inovaciju Kutna spojna pločica Lastavica, Neven Palčec, MyRent d.o.o. za inovaciju Pametne brave i Juro Živičnjak i Dubravko Rogale, Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet, za inovaciju Triboelektrični generator za pohranjivanje statičkog naboja iz odjeće-

Malezijska asocijacija inovatora MACRI je hrvatskim izlagačima dodijelila tri posebne nagrade, HUIF Asocijacija najboljih inovatora Saudijske Arabije, dvije posebne nagrade, kao i Poslovna mreža Asean-Hrvatska.

Prvi put u 18-godišnjoj povijesti MTE-a, a u povodu 10. obljetnice hrvatskog sudjelovanja i 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Malezije i Hrvatske, jedna država, Hrvatska, bila je država partner izložbe.

Organizatori MTE-a su uz veliku potporu Veleposlanstva RH u Maleziji i u suradnji sa Savezom hrvatskih inovatora (SHI) i HGK organizirali poslovnu konferenciju uz sudjelovanje visokih malezijskih političkih dužnosnika i poslovne zajednice. Tom prilikom je formirana Poslovna savjetnička mreža za suradnju Hrvatske i država ASEANA, a SHI je sa tvrtkom Transformational Innovative Maverick potpisao ugovor o poslovnoj suradnji u području komercijalizacije hrvatskih inovacija i novih proizvoda. Veleposlanik  Krešo Glavač, je u uvodnom izlaganju istaknuo svjetski poznate uspjehe hrvatskih inovatora u prošlosti i pozvao malezijsku poslovnu zajednicu na suradnju u tržišnoj primjeni novih dostignuća hrvatskih inovatora, navodi se u priopćenju.

Nakon preliminarnog dijela konferencije, uslijedili su izravni poslovni kontakti (B2B) zainteresiranih poslovnih ljudi za izložene hrvatske proizvode i razgovori s nazočnim inovatorima i poduzetnicima i predstavnicima SHI-a.

U priopćenju su istaknute najvažnije tvrtke s kojima su održani razgovori: Goforth Corporation; Interstars Group; Ume Asia Pacific Properties; Transformational Innovative Maverick; NanoMalaysia; Efinity Social Enterprise; Reliacraft Engineering; Pintas; East Group Asia Pcific; Kass; Titanium Adrentex; EU - Malaysia Chamber of Commerce and Industry.

Najveće poslovne uspjehe ostvarili su predstavnici IN2 i INFOBIP, koji su i osobno nazočili izložbi.

Hrvatsko izaslanstvo predstavilo je 44. hrvatski salon inovacija INOVA – BUDI UZOR 2019, koji se u studenom ove godine, održava u Zagrebu.

- Najveća hrvatska izložba inovacija privući će prema obećanjima voditelja nacionalnih izaslanstava, velik broj inovatora iz Malezije, Indonezije, Singapura, Irana i Tajvana, a očekujemo i nove partnere iz Ukrajine i Kine - navodi se u priopćenju.

Hrvatski nastup na MTE 2019 organizirali su Savez hrvatskih inovatora i Savez inovatora Zagreba, uz, kako se ističe, veliku potporu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Hrvatske gospodarske komore.

Hrvatsko izaslanstvo se vraća u Zagreb 25. veljače u 11,50 sati letom iz Londona, stoji na kraju priopćenja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle