Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

Huawei radi na platformi koja kombinira fizičku i online školu

Osnova projekta Huawei Smart Education i nove platforme za "hibridno obrazovanje" je Huawei Cloud. Ovdje su učenicima i studentima dostupni svi materijali, ali i predavanja u visokoj kvaliteti

Foto: Dreamstime
0 komentara

Huawei je u sklopu projekta za pametno obrazovanje Huawei Smart Education započeo razvijati digitalnu platformu koja omogućuje tzv. "hibridno obrazovanje", koje kombinira najbolje značajke online i fizičke nastave. Trenutno neke od značajki projekta Huawei Smart Education, koji kombinira naprednu tehnologiju, opremu i konkretna softverska rješenja, koristi više od 2.500 sveučilišta i institucija, 500.000 osnovnih i srednjih škola te 850 milijuna učenika i studenata diljem svijeta.

Osnova projekta Huawei Smart Education i nove platforme za "hibridno obrazovanje" je Huawei Cloud koji omogućuje jednostavan i siguran rad prilagođen učenicima, studentima i profesorima, ali i roditeljima i drugim drugima u obrazovnom procesu.

Učenicima i studentima dostupni su svi potrebni materijali na jednom mjestu, omogućena su video predavanja najviše razine kvalitete pa i s naprednim mogućnostima produkcije i prikaza profesora i nastavnih materijala. Uz sveobuhvatnu online nastavu u tzv. e-učionici, omogućene su dodatne konzultacije s profesorima nakon nastave te razmjena dodatnog interaktivnog materijala. Učenicima, studentima i profesorima dostupne su razne aplikacije u ekosustavu kojeg su razvijali stručnjaci za obrazovanje, ali i stručnjaci iz različitih institucija važnih u edukativnom procesu poput muzeja, kazališta i sl.

ŽIVOTNI POZIV Budućnost obrazovanja je u kombinaciji online i nastave uživo

Učenje omogućuje interaktivan i personaliziran pristup, uz stalnu mogućnost kolaboracije učenika i studenata s profesorima. Profesori mogu uživo prolaziti domaće zadaće sa učenicima, te uživo odgovarati na pitanja.

Platforma podržava i fizičku nastavu, a pripremu za nastavu kao i rezultate ponovno bilježi u Cloud kako bi maksimalno podržali personaliziran pristup u učenju. Kombinaciju online i fizičke nastave određuju same obrazovne institucije, a kompletan edukativan proces u potpunosti se prilagođava obrazovnom kurikulumu.

Iz Huaweija navode da su posebnu pozornost pružili uključivanju roditelja u obrazovni proces pa platforma podržava i potiče redovitu direktnu dvosmjernu komunikaciju roditelja s profesorima, ali i ostalim djelatnicima škole, kao i njihovo aktivno sudjelovanje u obrazovnom procesu.

Tema: Bolje obrazovanje 2020.

Možda vas zanima i ovo:
Message