Obavijesti

Tech

Komentari 7

Huawei Watch GT4 sat uz više stila i dalje 'drži' dva tjedna, a sada sluša i kako dišete u snu

Huawei Watch GT4 sat uz više stila i dalje 'drži' dva tjedna, a sada sluša i kako dišete u snu
16

GT4 sat u novim 46 i 41 mm inačicama i dalje donosi impresivnu bateriju, ali dobio je novi izgled koji još više podsjeća na klasične satove. Sad nudi i nove mogućnosti za praćenje zdravlja, poput praćenja disanja u snu

VIDEO

Nova Huawei Watch GT4 serija pametnih bila je u središtu prezentacije Huaweijevih nosivih uređaja koje je kineska kompanija predstavila u Barceloni u palači Llotja de Mar. Svim uređajima zajednički je snažniji fokus na modu u dizajnu pod sloganom 'Fashion forward'. A korisnicima žele omogućiti da još više personaliziraju praćenje zdravlja i sporta, ali bez kompromisa po pitanju stila. No, ono što je proslavilo GT seriju i dalje je ostalo u glavnom fokusu, a to je iznimno trajanje baterije od dva tjedna te jednostavnost korištenja ugrađenih aplikacija. 

Osim satova iz njihove iznimno popularne serije, Huawei tako predstavio i nove FreeBuds Pro 3 bežične slušalice, ali i Eyewear II naočale s ugrađenim slušalicama te Huawei Watch Ultimate sat u zlatnom izdanju kao njihov prvi zlatni sat. Huawei je također prikazao i MatePad tablet s PaperMatte nadogradnjom koja ima prilagođen ekran kako bi štedio oči.

Novi dizajn cijele serije

GT4 serija dolazi s novim blagim osmerokutnim dizajnom u 46 mm varijanti i više podsjeća na brojne klasične satove, dok je 41 mm verzija sata zadržala elegantni okrugli dizajn. Satovi sada dolaze i u više dizajnerskih inačica. Veći model ima čeličnu narukvicu integriranu u sat te kožni remen, a tu su i atraktivna zelena platnena narukvica te klasična silikonska crna narukvica. Manji sat su ponudili u tri verzije. Dvobojna 'piano key' kombinira metalnu narukvicu sa zlatnim detaljima, a tu su i bijela kožna te Milanese remen. 

A personalizacije satova idu korak dalje kod posebno dizajniranih ekrana koji se mogu i vlastite varijacije, a korisnicima nude više od 25.000 raznih ekrana satova. 

Zdravlje na prvom mjestu

Jedan od ključnih elemenata sata je TruSeen sustav za praćenje zdravlja iz svih senzora sata koji pomoću novog algoritma daje do 30 posto bolje očitanje rada srca tijekom intenzivnih aktivnosti. Sat je dobio i nove mogućnosti, poput novog sustava praćenja menstrualnih ciklusa te praćenja disanja u snu. 

TruSleep sustav u aplikaciji Zdravlje sada korisnicima daje još bolji prikaz ciklusa sna kako bi mogli poboljšati svoje navike. Uz to, nova mogućnost je svijest o disanju tijekom spavanja. Sat skenira nepravilnosti tijekom sna i daje vam dodatne informacije o tome kako dišete u snu. Tijekom par dana sa novim satom, kod mene nije otkrio očigledne prekide u disanju. 

Novi sat dobio je nadograđeno upravljanje menstrualnim ciklusom koji uči i analizira podatke raznih fizioloških pokazatelja, kao što su otkucaji srca tijekom spavanja, tjelesna temperatura, brzina disanja i više, kako bi se predvidjela menstruacija.

Prsteni aktivnosti koji prate razne vaše pokazatelje kroz dan sada su poboljšani, a aplikacija vas nagrađuje raznim medaljama, ovisno o tome što ste ostvarili kroz dan. Povrh svega, sat ima više od 100 sportova koje prati, a sada su dodali i aktivnosti tijekom eSporta. StayFit aplikacija prati unos kalorija, a sve te vaše aktivnosti na terenu prati poboljšan GNSS praćenje. Huawei navodi da je satelitsko određivanje položaja i do 30 posto točnije.

Olakšali su i brzo odgovaranje na poruke, iako nema opcije za upis punih odgovora na poruke, tipa WhatsAppa. No korisno je upravljanje glazbom u aplikacijama poput Spotifya, bez potrebe za dodatnim aplikacijama te prilično dobro korištenje navigacije kroz Petal Maps. 

Baterija i dalje radi do dva tjedna, dok je kapacitet baterije na 41 mm satu upola kraći. Naravno, ako uključite i uvijek aktivni zaslon, to će se dodatno skratiti. 

Oba sata imaju AMOLED ekran rezolucije 466x466 piksela, a dijagonala većeg je 1,43 inča, dok je manjem dijagonala 1,32 inča. Satvovi su zadržali i vodootpornost do 5 ATM.

Sat u 46 mm verziji stoji od 249 do 369 eura, ovisno o inačici i materijalima, dok će manji 41 mm sat stajati od 249 do 399 eura, također ovisno o inačici. 

HUAWEI WATCH Ultimate Gold Edition prvi je zlatni pametni sat Huaweija koji dolazi sa zlatnim okvirom, zlatnom krunom s 3D trapezoidnim uzorcima izrezbarenim postupkom graviranja dijamantnim rezom, kao i zlatnim PVD titanijskim remenom s podesivom leptir kopčom. Oni koji će htjeti ovakvu najluksuzniju verziju pametnog Huawei sata, za to će morati dati 3000 eura. 

HUAWEI FreeBuds Pro 3 TWS slušalice kombiniraju uravnoteženu estetiku dizajna s vodećom audio tehnologijom u klasi, poboljšavajući glazbeno iskustvo zahtjevnijim korisnicima, naviknutim na sofisticirane uređaje.

Slušalice donose jednodijelno glatko stakleno kućište izrađeno od nano obrađenog staklenog materijala, zajedno s dvostrukim Ultra-hearing driverom za jasnije visoke tonove te nadograđeni Triple Adaptive EQ za autentičnu kvalitetu zvuka. Ono što će kupce zainteresirati je da slušalice imaju poboljšanu tehnologiju poništenja buke te bolje mikrofone koji, kako navode, 2,5 puta osjetljivije mogu uloviti zvuk. Slušalice će stajati 199 eura.

Osim toga, na eventu su lansirane potpuno nove "pametne" naočale - HUAWEI Eyewear II, koje nude uravnoteženu estetiku dizajna s vodećom audio tehnologijom u klasi, te baterijom koje slušalicama omogućuju da izdrže do 11 sati. Eyewear II stoje 299 eura.

HUAWEI PaperMatte tablet dolazi s 11,5-inčnim ekranom koji je dorađen kako bi što manje umarao oči te ima mat premaz. On će stajati 499 eura.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Hrvatica u Malmöu za 24sata: 'Za Baby Lasagnu imamo velike planove, a i Šveđani ga hvale!'
ISPLANIRALI CIJELO DRUŽENJE!

Hrvatica u Malmöu za 24sata: 'Za Baby Lasagnu imamo velike planove, a i Šveđani ga hvale!'

Predstavnik hrvatske na Eurosongu Baby Lasagna otputovao je u Malmö u petak. Tamo će posjetiti i Hrvatsko kulturno društvo 'Jadran', a njegova predsjednica Jelena Fučkar otkrila nam je što pripremaju za Marka