Obavijesti

Tech

Komentari 13

Huaweijev novi sat sad mjeri i vaš tlak, a Nova 10 telefon ima suludo snažnu prednju kameru

Huaweijev novi sat sad mjeri i vaš tlak, a Nova 10 telefon ima suludo snažnu prednju kameru
11

Huawei je ovogodišnji IFA sajam iskoristio da predstavi niz novih uređaja, među kojima se izdvaja Watch D sat s tlakomjerom, ali i nova 10 telefon te nove verzije Mateboox X Pro prijenosnika i novi Mate Pad Pro tablet

VIDEO

Huawei nova 10 i nova 10 Pro

Najnoviji modeli Huawei serije pametnih telefona - nova 10 i nova 10 Pro prvi su pametni telefoni koji mijenjaju tradicionalni pristup mobilnom fotografiranju sukladno najnovijim fotografskim trendovima, navode iz Huaweija i ističu kako su proizvođači pametnih telefona povijesno davali prednost stražnjoj kameri, no kako je za milijune korisnika najnovijih aplikacija društvenih medija, izvedba prednje kamere je ključna.

Zbog toga je kod nova 10 serije ogroman naglasak na prednjoj kameri. 

Modeli nova 10 i nova 10 Pro tako imaju širokokutnu prednju kameru od 60MP koja može snimati 4K videozapise, a nova 10 Pro donosi i dodatnu portretnu kameru od 8MP za kristalno jasne krupne planove.

Garminov novi pametni sat Venu Sq 2 ima odličan ekran i bateriju koja traje čak 11 dana
Garminov novi pametni sat Venu Sq 2 ima odličan ekran i bateriju koja traje čak 11 dana

Nova 10 Pro tako dolazi sa 6,78-inčnim OLED ekranom i 120 Hz osvježenjem. Kod nove 10 ekran je smanjen na 6,67 inča. Oba pogoni isti Snapdragon 778 i imaju isti sklop prednjih kamera od 50, 8 i 2 megapiksela. Nova 10 Pro ima bateriju od 4500 mAh, a nova 10 od 4000. Sve je to upakirano u lagano i tanko kućište, tako da Huawei nova 10 Pro dolazi u dimenzijama od samo 7,88 mm debljine, a nova 10 u još tanjim od 6,88 mm.

Huawei MateBook X Pro

Huaweijevo najnovije lagano prijenosno računalo, MateBook X Pro ističe se 14,2-inčnim 3,1K FullView zaslonom i može se pohvaliti najnaprednijim touch pad sustavom unutar MateBook obitelji, dok značajka Free Touch podržava osam kontrola gestama uključujući snimke zaslona, ​​svjetlinu, podešavanje glasnoće i mnoge druge, navode iz Huaweija. No važnije je da je opremljen Intel® Core™ procesorom 12. generacije, čiji čipset ima potpuno novu hibridnu arhitekturu koja je 60% učinkovitija od prethodnih modela. Novi rashladni sustav, Huawei Shark Fin Fan, dodatno omogućuje učinkovit rad MateBook X Pro kroz dulje vrijeme.

I Nokia misli na krizu: X30 im je najzeleniji mobitel, uveli najam telefona da ih što dulje čuvate
I Nokia misli na krizu: X30 im je najzeleniji mobitel, uveli najam telefona da ih što dulje čuvate

Huawei MatePad Pro

Flagship tablet sljedeće generacije, MatePad Pro, dolazi na tržišta unaprijeđenog dizajna, zaslona i ​​audio-vizualnog iskustva te sa poboljšanim specifikacijama. Dolazi s 12,6-inčnim Huawei OLED Real Color FullView zaslonom sa stopom osvježavanja od 120 Hz, omjerom zaslona i tijela od 90% i tehnologijom univerzalne dosljednosti boja za pružanje bogatijih značajki i dosljedne boje.

MatePad Pro također donosi korisnicima pametnije korisničko iskustvo, dodatno poboljšavajući kreativnost i produktivnost proizvoda do razine slične osobnim računalima. Značajke kao što su App Multiplier i Multi-Window podrška omogućuju istovremenu obradu više zadataka. Dodatno, druga generacija Huawei M – Pencil pametne olovke i pametna magnetska tipkovnica trebali bi olakšati produktivnost na ovom tabletu koji dijagonalom već konkurira laptopima.

Huawei Watch D

Mnogi nosivi uređaji tvrtke Huawei prate i snimaju razne vitalne zdravstvene statistike, poput preciznog praćenja srca i SpO2, dajući korisnicima pregled i smjernice prilikom brige za zdravlje.

Ranije ove godine Huawei je najavio, a u Berlinu i predstavio pametni sat - Watch D - koji donosi​​ inovativni sustav za mjerenje krvnog tlaka i elektrokardiograma korisnika.

Watch D su osmislili kao sveobuhvatni zdravstveni asistent s funkcijama cjelodnevnog praćenja SpO2 i otkucaja srca, omogućavajući postavljanje automatskih podsjetnika kod niske razine kisika u krvi, lošeg ritma spavanja ili prevelike izloženosti stresu. Kako se radi o satu s tlakomjerom, kojem se remen steže, kao i na klasičnim tlakomjerima, on je nešto deblji, a sam ekran izgleda kao onaj na Watch Fit 2. Predstavnik Huaweija na štandu je rekao i kako je sat dobio europsko odobrenje, kao i ranije predstavljeni Watch GT 3, koji je imao mjerenje EKG.

Huawei Mobile Services (HMS)

Huawei ističe i kako se njihov HMS ekosustav nastavlja snažno razvijati te je dosegao 580 milijuna korisnika, a 45 milijuna ih je u Europi, a sam broj aplikacija u AppGallery porastao je za 147 posto.

- Oduševljeni smo što smo se vratili na IFA-u nakon nekoliko izazovnih godina. IFA je oduvijek bila izvrsna platforma za prezentaciju nevjerojatnih inovacija u tehnološkoj industriji, a Huawei ponovno ima neke zaista uzbudljive proizvode. Usredotočili smo se na lijepo dizajniran hardver, pametan softver koji pruža besprijekorno iskustvo na više uređaja i performanse fotografije prilagođene potrebama današnjih korisnika. Od zdravlja i fitnessa do zabave i pametnih uredskih rješenja, Huawei nastavlja pomicati granice i nastavit ćemo donositi nevjerojatne tehnološke inovacije našim brojnim milijunima vjernih obožavatelja diljem Europe - kaže William Tian, ​​predsjednik Huawei WEU.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Svakih 28 sekundi izrade Honor mobitel i nikad ne staju. Zavirili smo u pogon budućnosti
STOTINE MILIJUNA ZA RAZVOJ

VIDEO Svakih 28 sekundi izrade Honor mobitel i nikad ne staju. Zavirili smo u pogon budućnosti

Honor je uložio 200 milijuna dolara u razvojni centar u Shenzhenu, a mi smo bili prvi mediji koji su ga posjetili. Ovdje rade na telefonima koji stižu za dvije ili tri godine, a posjetili smo i tvornicu u kojoj su sami razvili robote za izradu uređaja

Elon Musk u posjetu Kini zbog pregovora o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
NENAJAVLJENI POSJET

Elon Musk u posjetu Kini zbog pregovora o uvođenju softvera za autonomnu vožnju

Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo
Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin