Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Hyundaijev SUV napad: Stižu potpuno novi Santa Fe i Tucson

U Španjolskoj smo među prvima na svijetu vozili svježe Hyundai SUV modele, potpuno novi Hyundai Santa Fe, obnovljeni Tucson i Konu s dizelskim motorom

Foto: ULI_SONNTAG
3 komentara

Hyundai je trenutačno proizvođač s najsvježijom ponudom SUV-ova na svijetu. Najmanji među njima, Kona, predstavljen je prije manje od godinu dana, veći - Tucson - upravo je obnovljen, a paralelno s njim stiže i novi Santa Fe. Ova dva modela na hrvatskom će se tržištu naći krajem ljeta i početkom jeseni, a otprilike tad u prodaju će i Kona s novim dizelskim motorom.

Foto: ULI_SONNTAG

Santa Fe je trenutačno najimpresivniji automobil u ponudi Hyundaija. Novi model je sedam centimetara duži od prethodnika, a zbog rasta međuosovinskog razmaka i u unutrašnjosti ima mnogo više mjesta. Zbog toga je Hyundai odustao od veće izvedbe Grand Santa Fe, koje u novoj generaciji više nema.

Vanjskim dizajnom se Santa Fe pomalo ugleda na Konu, a iznutra je ovo uvjerljivo najluksuzniji auto koji je Hyundai ikad proizveo za europsko tržište. U oči upadaju vrhunska kvaliteta materijala, mnogo kože, čak i na armaturama, te oprema za najzahtjevnije kupce.

Foto: ULI_SONNTAG

U ponudi su tri dizelska motora snage 150, 185 i 200 KS. Tu je i benzinac, koji neće biti previše popularan kod nas, a među najvažnije novosti spadaju i novi automatski mjenjač s osam brzina te sustav pogona na sve kotače HTRAC. Santa Fe se odlično vozi, vrlo je udoban, ali i agilan. Novi model je unatoč većim dimenzijama lakši od prethodnika, što se itekako osjeti prilikom agresivnije vožnje.

Santa Fe donosi i neke zanimljive sigurnosne novosti. U slučaju opasnosti da nadolazeće vozilo udari u stražnja vrata auta, njih nije moguće otvoriti, što je korisna zaštita za zaigranu djecu. Također tu je i sustav izbjegavanja (ne samo upozoravanja) sudara s vozilom u mrtvom kutu.

Foto: ULI_SONNTAG

Kona od sada i s dizelskim motorom

Foto: Dennis Gedaschke

Najmanji Hyundaijev SUV dobio je dizelski motor, čime je ponuda znatno obogaćena. Riječ je o 1,6-litrenom agregatu u dvije izvedbe, snage 110 i 136 KS. Motor je vrlo uglađen, a zvučna izolacija u Koni je tako dobra da će neupućeni teško povjerovati da je riječ o dizelašu.

Znatno uljepšan Tucson

Najprodavaniji model Hyundaija u Europi dobio je nova svjetla, masku, odbojnike, nova stražnja vrata i završetke ispušnih cijevi. U unutrašnjosti se ističe preglednije postavljen dodirni zaslon, a novost je i mild hybrid dizelski motor sa 185 KS.

Foto: ULI_SONNTAG
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message