Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
2 komentara

I Kina pripremila svoj odgovor na američku blokadu isporuka

Američko ministarstvo trgovine danas je objavilo da će izmijeniti propise "kako bi usko i strateški ciljali Huaweijevu nabavu poluvodiča koji su izravan proizvod određenog američkog softvera i tehnologije“

FILE PHOTO: A security officer keeps watch in front of an AI (Artificial Intelligence) sign at the annual Huawei Connect event in Shanghai
Foto: ALY SONG/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
2 komentara

Kina je spremna uvrstiti američke kompanije na „listu nepouzdanih pravnih osoba“ u sklopu odgovora na odluku Washingtona o blokadi isporuka poluvodiča Huaweiju, izvijestili su u petak kineski mediji.

Mjere uključuju pokretanje istrage i uvođenje ograničenja kompanijama poput Applea, Cisco Systemsa i Qualcomma i obustavu kupnje zrakoplova Boeing, piše kineski list Global Times, pozivajući se na neimenovani izvor.

Izdavač je Global Timesa službeni list kineske vladajuće Komunističke partije People's Daily. Iako Global Times nije službeno glasilo partije, vjeruje se da njegova stajališta odražavaju ona partijskih vođa.

Coronavirus - Mon May 4, 2020 NOVI PODACI Američki krah: Ugašeno je čak 20,5 milijuna radnih mjesta

Američko ministarstvo trgovine danas je objavilo da će izmijeniti propise "kako bi usko i strateški ciljali Huaweijevu nabavu poluvodiča koji su izravan proizvod određenog američkog softvera i tehnologije“.

Huawei i dalje koristi američki softver i tehnologiju za projektiranje poluvodiča i inozemnim akvizicijama „potkopava“ ciljeve nacionalne sigurnosti i propise o kontroli izvoza, unatoč tome što je na crnoj listi od 2019. godine, poručili su iz ministarstva.

Kineska je kompanija u žarištu kontinuirane borbe za moć SAD-a i Kine, pri čemu je Washington u posljednje vrijeme pooštrio retoriku prema Pekingu, potaknut, između ostalog, i posljedicama pandemije korona virusa.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message