Obavijesti

Tech

Komentari 101

I nakon 12 godina, najstariji torrent na svijetu još se skida

I nakon 12 godina, najstariji torrent na svijetu još se skida
1

Iako originalna stranica na koju je taj torrent bio postavljen više i ne radi, fanovi ga i dalje dijele. Procjenjuje se da ga je skinulo više desetaka tisuća korisnika

VIDEO

Kabelski TV kanali na zahtjev i streaming servisi za gledanje filmova i serija sve su popularniji, no za skidanje sadržaja s interneta i dalje se masovno koriste torrenti.

No, pravo je čudo da se jedan 'film' bez prekida dijeli na internetu već dulje od 12 godina!

Jedan je fan 2003. godine napravio i na torrente postavio ASCII verziju kultnog filma Matrix iz 1999. godine. S obzirom na popularnost filma nije čudno da su mnogi korisnici htjeli skinuti taj file, iako se ne radi o kopiji filma, nego o fanovskoj svojevrsnoj parodiji.

Da bi torrent file ostao aktivan potrebno je da barem jedan korisnik i dalje aktivno dijeli taj sadržaj. Da se to odvija i dalje nakon sada već 4420 dana pravi je kuriozitet internetskog svijeta u kojem živimo. Originalna stranica na koju je taj torrent bio postavljen čak više i ne funkcionira, ali fanovi ga i dalje dijele. Site TorrentFreak proglasio je taj Matrixov ASCII torrent, najstariji torrent file koji se još aktivno dijeli na internetu. 

Procjenjuje se da ga je skinulo više desetaka tisuća korisnika. Torrent sadrži i prateću sliku originalnog DVD izdanja te poruku kako se ipak ne radi o originalnom filmu: 

- Ovo je parodija i mislim da nema nikakve šanse u natjecanju s originalom na tržištu. Ovo nije namijenjeno prodaji - zapisano je u pratećem disclaimeru. 

Neki korisnici još greškom znaju skinuti taj file tražeći kopiju popularnog Matrixa, no neki ga skidaju baš zato da odaju počast najdugovječnijoj torrent datoteci u povijesti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Otkrijte koliko je često vaše prezime u Hrvatskoj i svijetu
IMPRESIVNA STRANICA

Otkrijte koliko je često vaše prezime u Hrvatskoj i svijetu

Najčešće prezime na svijetu, Wang, dolazi iz Kine, a nosi ga čak 76 milijuna ljudi. Kako bi provjerili na kojem se mjestu nalazi vaše prezime pomoći će vam ove stranice

Uz ovaj maleni gadget imat ćete puno brži Wi-Fi u stanu
VIDEO

Uz ovaj maleni gadget imat ćete puno brži Wi-Fi u stanu

Rijetki su oni koji imaju idealnu situaciju s Wi-Fi signalom i u gotovo cijeloj kući jednako dobar signal. Pojačivači bežičnog signala mogu pomoći u tome da popravite kvalitetu Wi-Fi
U dirljivom videu za Dan žena Google slavi žene budućnosti
POGLED U BUDUĆNOST

U dirljivom videu za Dan žena Google slavi žene budućnosti

Kako bi obilježili Dan žena, Google je više od 300 žena pitao o njihovim željama i snovima. U sjajnom videu tako govore o plesu, davanju glasa onima koji ne mogu pričati...