Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
31 komentara

Imate iPhone? Sada ćete moći uživo prenositi video na Fejsu

Facebook već neko vrijeme testira novi alat na društvenoj mreži, Live Video, a sada ga svi korisnici iPhone uređaja mogu isprobati. Još ga nema na Androidu

31 komentara

Facebook je uveo novi uzbudljivi servis za sve korisnike. Još je prošlog ljeta Facebook eksperimentirao s videom uživo, no tada su samo pojedini VIP korisnici i slavne osobe dobili pristup streamingu. 

Vrijeme testiranja je završeno i Facebook sada omogućuje svim korisnicima da isprobaju puštanje videa uživo na svojim profilima. Ako imaju iPhone. Zasad je ova usluga dostupna samo za iPhone korisnike, a najavljena je i za Android korisnike iako taj datum još nije poznat. 

Ako imate iPhone, a usluga vam još nije vidljiva moguće je da trebate pričekati još koji dan ili tjedan jer Facebook radi na globalnom puštanju ove usluge. Neki korisnici iz Hrvatske već su isprobali uslugu. 

Pojavit će vam se nova ikonica pored prostora za objavu statusa - ikonica za Live Video. Potrebno je samo unijeti kratki opis da vaši prijatelji znaju što gledaju i možete početi snimati. Također, imat ćete i pregled prijatelja koji u tom trenutku prate vaš prijenos, a oni se mogu i uključiti svojim komentarima. 

Dobra vijest je da vam snimljeni video neće nestati nakon prijenosa uživo. Facebook će ih snimiti na vašem timelineu, a na vama je hoćete li ih obrisati ili zadržati. 

Video je očito sve važniji Facebooku. Korisnici pogledaju ukupno 100 milijuna sati videa svakoga dana na Facebooku. 

Ovime su se napokon uključili u područje livestreaming aplikacija u koje su još prošle godine ušli Periscope i Meerkat.

Tema: UpTech

Možda vas zanima i ovo:
Message