Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Influenceri će morati plaćene postove označiti kao reklame

Novi zakon bi trebao olakšati definiciju toga kada neki post na Instagramu postaje reklama i tako otkloniti nesigurnosti koje se pojavljuju u ovom sektoru, rekao je državni tajnik njemačkog ministarstva pravosuđa

Foto: Dreamstime
0 komentara

Njemačka vlada planira uvođenje zakona koji bi regulirao propagandne sadržaje na internetu što se posebice odnosi na tzv. influencere čiji prilozi su često plaćeni kao reklama, a da nisu kao takvi prepoznati.

- Smatramo da se razumije samo po sebi da prilozi za koje netko plati, budu označeni kao reklame - rekao je državni tajnik u njemačkom ministarstvu pravosuđa Gerd Billen za javni servis ZDF.

Najava zakona je reakcija na pravnu nesigurnost kada je u pitanju širenje sadržaja preko platformi poput Instagrama.

Početkom godine sud u Karlsruheu je „influencericu“ Pamelu Reif, koja na Instagramu ima preko četiri milijuna pratitelja prisilio da svoje sadržaje na kojima se nalaze linkovi na online trgovine označi kao reklame.

U jednom drugom slučaju sud u Münchenu je u slučaju Cathy Hummels zaključio kako je „opće poznato“ da ona radi reklamu za razne marke pa da prema tome nije potrebno postove označavati kao reklamu.

- Novi zakon bi trebao olakšati definiciju toga kada neki post na Instagramu postaje reklama i tako otkloniti nesigurnosti koje se pojavljuju u ovom sektoru - rekao je Billen.

 Tzv. 'Influenceri' imaju velik utjecaj na publiku, pogotovo mlađu, te su stoga njihovi kanali zanimljiva platforma za komercijalne kompanije prije svega u sektoru mode i lifestyle-a.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message