Tech

Komentari 3

Infobip je preuzeo konferenciju Shift: 'Želimo dovesti govornike iz Amazona i Facebooka'

Infobip je preuzeo konferenciju Shift: 'Želimo dovesti govornike iz Amazona i Facebooka'

Jedna od glavnih zadaća ove konferencije bit će stvaranje najveće globalne developerske konferencije, i to u Hrvatskoj, što će našu zemlju dodatno pozicionirati na IT karti svijeta

Infobip, vodeća IT tvrtka u Hrvatskoj objavio je danas akviziciju konferencije Shift i najavio strateški pomak u svom poslovanju koji fokus stavlja na developere, prenosi Index.hr.

Osnivač i CEO ove tehnološke konferencije Ivan Burazin ujedno je imenovan članom Uprave za developersko iskustvo u Infobipu.

Shift ima desetljeća iskustva u produciranju developerskih, fintech i AI konferencija i to ga pozicionira kao vodećeg regionalnog organizatora tehnoloških konferencija. Ova akvizicija omogućit će Infobipu organizaciju vlastite konferencije Infobip Shift, ali i platformu za područje poslovanja kojim će se baviti potpuno novi odjel Developer Experience.

- Moja je vizija oduvijek bila stvoriti najveću globalnu developersku konferenciju, ali i ojačati hrvatsku povezanost s developerskom scenom u svijetu. S potporom prvog hrvatskog jednoroga koja mi daje neovisnost i slobodu u radu te otvara nove mogućnosti, ta vizija napokon postaje stvarnost - rekao je Ivan Burazin, Chief Developer Experience Officer u Infobipu.

Jedna od glavnih zadaća ove konferencije bit će stvaranje najveće globalne developerske konferencije, i to u Hrvatskoj, što će našu zemlju dodatno pozicionirati na IT karti svijeta.

- Infobip pokušava postati 'developercentric' kompanija. Jedan od načina kako da developeri, tj. programeri uopće doznaju za neki brend ili kompaniju, jest biti tamo gdje su oni. Shift je najveća regionalna developerska konferencija, a nama je oduvijek bio cilj da postane najveća svjetska developerska konferencija. S Infobipom ćemo moći na tome raditi, a zadržati dosta autonomije oko produkcije, strukture i sadržaja konferencije. Cilj nam je na idućoj konferenciji imati govornike iz najvećih svjetskih kompanija poput Facebooka i Amazona - rekao je Burazin.

Na pitanje što znači stavljanje fokusa na developere Burazin odgovara:

- Infobip želi pokazati koliku važnost pridaje developerima u svim svojim odlukama. 'Developercentric' znači da je tvrtka usmjerena prema developerima - kako prema zaposlenicima tako i prema developerima klijentima", rekao je Burazin u emisiji Poduzetnički mindset. Dodao je kako developeri postaju kupci te da se razvila struka odnosa s developerima. Njegov je zadatak da vanjskim programerima pruži takvo korisničko iskustvo da kad su u prilici birati neku developersku tvrtku za suradnju, izaberu Infobip. Način na koji tvrtka namjerava doći do toga jest da pomaže developerima diljem svijeta a da ne traži nešto zauzvrat - rekao je Burazin.