Tech

Komentari 5

Pogledajte hrvatski Batmobile inovatora Gajšaka: 'Možda će stvoriti nove inženjere u Rimcu'

Pogledajte hrvatski Batmobile inovatora Gajšaka: 'Možda će  stvoriti nove inženjere u Rimcu'

Batmobile koji se mora sastaviti nastao je u suradnji sa svjetskim divom Warner Brosom, a novi proizvod Alberta Gajšaka u samo sat i pol je već prikupio prvi cilj koji su postavili na Kickstarteru

Mladi hrvatski inovator Albert Gajšak predstavio je danas STEM Batmobile, najnoviji proizvod svoje tvrtke CircuitMess kojim su krenuli u novi pohod na Kickstarteru. U samo sat i pol srušili su prvi planirani cilj od 15.000 dolara, a u podne su već bili na 19.000 dolara, odnosno 122.000 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO

Njegov Batmobile nastao je u suradnji s Warner Brosom, svjetskim filmskim divom, a za razliku od Batmobilea kakav ima LEGO, ovo je pravi mali pametan automobil. Kombinira sve tehnologije koje je Gajšakov startup koristio u ranijim proizvodima, ima kameru, dvojezgreni procesor, zvučnike, punjivu bateriju i kontroler, ali može i potpuno sam voziti.

Pogledajte video

Jedina je stvar u tome što Batmobile dolazi rastavljen i djeca, ali i oni odrasli, morat će ga sastaviti. Uz jednostavne upute učit će se o elektronici, strojarstvu i razvijati cijeli niz vještina, a upravo je to jedan od ključnih detalja cijele priče.

Kako je istaknuo Gajšak, nada se da će Batmobile učiti djecu koja bi u budućnosti mogla postati inženjeri u Rimcu, Infobipu ili Tesli... odnosno inženjeri budućnosti. 

Jednom kad se i sastavi Batmobile, može ga se spojiti na računalo i potom programirati.

Sama Kickstarter kampanja trajat će 60 dana, a nije isključeno i da sruši Gajšakov dosadašnji rekord s Kickstartera.