Obavijesti

Tech

Komentari 8

iPet prijatelj igra se s vašom mačkom i kada ste vi na putu

iPet prijatelj igra se s vašom mačkom i kada ste vi na putu
6

iPet Companion se sastoji od kamere i uređaja spojenih na igračke kako biste jednostavnim pritiskom gumba mogli pomicati igračke i zabavljati vašeg ljubimca.

VIDEO

Što kada odete negdje za vikend i ne možete povesti svog ljubimca s vama? Ili provodite puno vremena na poslu i ne možete se dovoljno družiti s njima?

Na Kickstarteru je osvanuo projekt koji će vam omogućiti da se igrate s vašim ljubimcem preko interneta. iPet Companion Home Play je najnovija verzija projekta koji već mnoga životinjska skloništa koriste jer im omogućava da sve životinje dobiju dovoljno pažnje .

iPet Companion se sastoji od kamere i uređaja spojenih na igračke kako biste jednostavnim pritiskom gumba mogli pomicati te igračke i zabavljati vašeg ljubimca i kada niste fizički pored njega. U teoriji, iPet Companion se može koristiti za bilo koju životinju, ali zasad je testiran isključivo na mačkama.

No, ako nemate vremena čak ni za to, iPet Companion vam daje mogućnost da dopustite drugim ljudima da se igraju s vašim ljubimcem. Vi odlučujete koga ćete putem online videa pustiti u svoju kuću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO

Začetnik ovog projekta, Scott Harris, objašnjava kako se na adaptere kojima pomičete igračke može spojiti bilo koja naprava te se ne mora upotrebljavati isključivo za kućne ljubimce. Mogli biste na primjer uključiti prskalice na travnjaku ili bilo koji uređaj s električkim priključkom.

Slične metode već su u upotrebi, D-Link izrađuje pametne utikače za Wi-Fi routere koje možete iskoristiti za daljinsko gašenje ili uključivanje digitalnih uređaja kod kuće, a Philips ima wi-fi žarulje.

- Naš cijeli cilj i misija jest omogućiti svakome da tko želi kontrolirati neki fizički predmet može ga i pomicati bilo gdje u svijetu - zaključuje osnivač projekta Scott Harris.

Procjenjuje se da će uređaj stajati 229 dolara , no prvih 50 koji doniraju po 149 dolara ili više dobit će tu donaciju i uređaj kada krene na tržište. Osnivači pokušavaju prikupiti 150.000 dolara na Kickstarteru, a već u prva dva dana skupili su 15.000 dolara. Ističu da se već tisuće ljudi raspituju za kućnu verziju sustava.

Sviđa li vam se ova ideja, biste li isprobali takav sustav ili dopustili susjedu ili nekome drugome da vam zabavlja mačku dok ste vi na putu?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4
TROJAC NA TESTU

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4

GT4 dolazi u tri različita izdanja, ali s impresivnom baterijom koja radi do 14 dana s jednim punjenjem. Metalna kućišta s različitom obradom i bojama te remenjem, svakom satu daju i drugačiji fokus, no nedostaje i dalje velik broj aplikacija

U Hrvatskoj više od dva i pol milijuna registriranih vozila
NOVA STATISTIKA

U Hrvatskoj više od dva i pol milijuna registriranih vozila

Broj prvi put registriranih cestovnih vozila iznosio je 190.063, uz rast od 28,6 posto u odnosu na 2022. godinu.
Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'
ISTRAŽIVANJE CRVENOG PLANETA

Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'

Dosad je Ingenuity ukupno prešao oko 17 kilometara i letio na visini od 24 metra. Na Mars je stigao u veljači 2021. na roveru Perseverance