Tech

Komentari 8

iPet prijatelj igra se s vašom mačkom i kada ste vi na putu

iPet prijatelj igra se s vašom mačkom i kada ste vi na putu

iPet Companion se sastoji od kamere i uređaja spojenih na igračke kako biste jednostavnim pritiskom gumba mogli pomicati igračke i zabavljati vašeg ljubimca.

Što kada odete negdje za vikend i ne možete povesti svog ljubimca s vama? Ili provodite puno vremena na poslu i ne možete se dovoljno družiti s njima?

Na Kickstarteru je osvanuo projekt koji će vam omogućiti da se igrate s vašim ljubimcem preko interneta. iPet Companion Home Play je najnovija verzija projekta koji već mnoga životinjska skloništa koriste jer im omogućava da sve životinje dobiju dovoljno pažnje .

iPet Companion se sastoji od kamere i uređaja spojenih na igračke kako biste jednostavnim pritiskom gumba mogli pomicati te igračke i zabavljati vašeg ljubimca i kada niste fizički pored njega. U teoriji, iPet Companion se može koristiti za bilo koju životinju, ali zasad je testiran isključivo na mačkama.

No, ako nemate vremena čak ni za to, iPet Companion vam daje mogućnost da dopustite drugim ljudima da se igraju s vašim ljubimcem. Vi odlučujete koga ćete putem online videa pustiti u svoju kuću.

Začetnik ovog projekta, Scott Harris, objašnjava kako se na adaptere kojima pomičete igračke može spojiti bilo koja naprava te se ne mora upotrebljavati isključivo za kućne ljubimce. Mogli biste na primjer uključiti prskalice na travnjaku ili bilo koji uređaj s električkim priključkom.

Slične metode već su u upotrebi, D-Link izrađuje pametne utikače za Wi-Fi routere koje možete iskoristiti za daljinsko gašenje ili uključivanje digitalnih uređaja kod kuće, a Philips ima wi-fi žarulje.

- Naš cijeli cilj i misija jest omogućiti svakome da tko želi kontrolirati neki fizički predmet može ga i pomicati bilo gdje u svijetu - zaključuje osnivač projekta Scott Harris.

Procjenjuje se da će uređaj stajati 229 dolara , no prvih 50 koji doniraju po 149 dolara ili više dobit će tu donaciju i uređaj kada krene na tržište. Osnivači pokušavaju prikupiti 150.000 dolara na Kickstarteru, a već u prva dva dana skupili su 15.000 dolara. Ističu da se već tisuće ljudi raspituju za kućnu verziju sustava.

Sviđa li vam se ova ideja, biste li isprobali takav sustav ili dopustili susjedu ili nekome drugome da vam zabavlja mačku dok ste vi na putu?