Obavijesti

Tech

Komentari 13

iPhone 'ide' kao nikad: Skinuli Samsung s trona za kraj godine

iPhone 'ide' kao nikad: Skinuli Samsung s trona za kraj godine

Apple je u zadnjem kvartalu prodao 20 milijuna uređaja više od Samsunga, a taj pritisak na korejskog diva jedan je od glavnih razloga zbog kojih je Samsung ove godine puno ranije izbacio Galaxy S21

VIDEO

Appleov iPhone 12 stigao je prošle jeseni s nizom novih poboljšanja i 5G-om koji ga je pripremio za nove ekstremne brzine, ali i za ekstremne prodajne rezultate. 

Iz Applea su jučer objavili da su na prodaji telefona u posljednjem kvartalu zaradili 66 milijardi dolara, što je rast od čak devet milijardi u odnosu na prošlu godinu. Uz to, Apple je u posljednjem kvartalu zaradio čak 111 milijardi dolara - što je rekord za kompaniju. 

Mnogi su se odlučili nadograditi svoje starije telefone i to je pomoglo Appleu da u posljednjem kvartalu skoči na vrh liste svjetskih proizvođača, sudeći po izvještaju Counterpointa. Apple je prodao 20 milijuna uređaja više od Samsunga, a taj pritisak na korejskog diva jedan je od glavnih razloga zbog kojih je Samsung ove godine puno ranije izbacio Galaxy S21 seriju telefona. 

Gledajući samo posljednji kvartal, uz promjenu na vrhu treba istaknuti i pad Huaweija na šesto mjesto, za što su zaslužne američke sankcije. To su iskoristili Oppo i Vivo koji su se ugurali ispred Huaweija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema posljednjim podacima koje je objavio IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker za četvrti kvartal 2020. godine, Xiaomi je na globalnom tržištu pametnih telefona ostao na trećem mjestu s ukupno 43,3 milijuna pošiljaka što predstavlja 11,2% tržišnog udjela te rast od 32% i 25,8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Među top 5 brendova pametnih telefona Xiaomi je u posljednjem kvartalu 2020. godine imao najsnažniji rast pošiljaka i tržišnog udjela. Sukladno Canalys Smartphone Market Pulse: Q4 2020, Xiaomi je zauzeo treće mjesto na globalnom tržištu pametnih telefona s godišnjim rastom pošiljaka od 31% (43.3. milijuna) te 12% tržišnog udjela u četvrtom kvartalu 2020. godine. Najnovije Counterpoint’s Market Monitor service of Q4 2020 istraživanje pokazuje da je Xiaomijeva globalna isporuka pametnih telefona narasla za 31% na godišnjoj razini i to na 43.3 milijuna jedinica u četvrtom kvartalu 2020. godine, čime je Xiaomi zadržao treće mjesto na globalnom tržištu pametnih telefona. Xiaomijeve isporuke u Kini su se povećale za 46% na godišnjoj razini (12 milijuna jedinica) ponajviše zbog prodajne akcije u sklopu Single’s Day akcije. 

Gledamo li cijelu godinu, Samsung i dalje drži vrh liste s najvećim brojem isporučenih uređaja, Apple je drugi, Huawei treći, a Xiaomi se drži na četvrtom mjestu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle