Tech

Komentari 9

iPhone ima tajni gumb na poleđini, znate li čemu služi?

iPhone ima tajni gumb na poleđini, znate li čemu služi?

Mnogi za ovu funkciju nisu znali, a mogla bi olakšati mnogo toga uz samo dva ili tri dodira. Svi koji imaju IOS 14 i noviji uređaj, moći će ju koristiti

IOS 14 ima novosti za sve korisnike iPhonea, jedna od najznačajnijih stvar za koju mnogi korisnici ne znaju je "Dodir po poleđini". Naime, Apple logo na poleđini mobitela ima svoju svrhu, a radi se o tajnom gumbu putem kojeg možete izvršavati brze zadatke, i to samo uz ako pritisnete dva - tri puta. Radi se o skrivenoj značajki za koju mnogi korisnici ne znaju, piše Mirror

Ova funkcija je predstavljena za vrijeme ažuriranja novog IOS 14, a putem ove radnje možete kontrolirati glasnoću, snimati zaslon, vratiti se na početni zaslon, zaključati uređaj, kao i prebacivati iz jedna aplikacije u drugu.

Može se postvariti i dodir za pokretanje prečaca za brzi pristup značajka kao što su Siri, povećalo, Voice Over i Assistive Touch.

Ova funkcija može se koristiti na iPhoneu 8 i novijim uređajima.

Kako postaviti funkciju?

1. Idite u 'Postavke'
2. Uđite u 'Pristupačnost' 
3. Idite na 'Dodir'
4. Pronađite opciju 'Dodir po poleđini'
5. Imat ćete opciju 'Dvostruki dodir' i 'Trostruki dodir', sve ovisi kako želite ovu funkciju koristiti.

Postavku možete mijenjati i prilagoditi svojim potrebama kad god želite. No, mana je ako koristite debelu maskicu za uređaj jer bi to moglo otežati ovaj postupak.