Tech

Komentari 1

Isprobali smo FreeBuds Lipstick: Slušalice kao modni dodatak

Isprobali smo FreeBuds Lipstick: Slušalice kao modni dodatak

Izgledaju kao ruž za usne, mirišu i dolaze u premium kućištu od nehrđajućeg čelika. FreeBuds Lipstick slušalice u osnovi su jako dobre FreeBuds 4 slušalice kojima Huawei cilja na vrh blagdanskh lista želja

Bežične slušalice obično dolaze u malim bezličnim kutijicama koje nam služe samo da bi dopunili bateriju i imali ih negdje na sigurnom, no Huawei je odlučio slušalice pretvoriti u modni dodatak, koji je prema prvim reakcijama ljudi u mom okruženju pun pogodak.

FreeBuds Lipstick su najnovije slušalice koje je kineski div predstavio zajedno s Nova 9 telefonom i izgledaju stvarno drugačije od većine slušalica danas. Huawei je slušalice upakirao u kućište koje podsjeća na ruž za usne, stoga i takvo ime, ali i odmah jasna ciljana skupina korisnika ovih slušalica. Nema tu jeftinih materijala, Huawei je koristio nehrđajući čelik i niz procesa obrade i poliranja, kako bi dobili sjajnu površinu. No ona ostaje sjajna samo ako je redovito brišete krpicom, inače se na kućištu vidi svaka mrlja i otisak. Odličan detalj u izradi je i magnetni poklopac koji proizvodi onaj 'klik' kad ga zaklopite, a i prilično čvrsto drži, pa možete biti sigurni da se neće slučajno rastvoriti u torbi. Još jedan detalj koji se krije ispod poklopca je i miris samih slušalica koji podsjeća na kozmetiku.

Same slušalice dolaze u crvenoj boji i podsjećaju na ranije modele iz FreeBuds serije, a detaljna usporedba samih slušalica i specifikacija ukazuje da su praktično identične FreeBuds 4 slušalicama i to u gram. A otprilike je identičan i doživljaj glazbe ili poziva na samim slušalicama.

Ove slušalice koriste open-fit dizajn, bez silikonskih dodataka, i AEM (Adaptive Ear Matching) EQ tehnologiju koja automatski prepoznaje oblik uha korisnika da bi odredili optimalne postavke zvuka. Najnovija verzija AI Life aplikacije Huaweija dobila je podršku za ove slušalice pa možete birati između različitih načina rada, ali i tehnologije poništavanja buke (ANC). Ona radi dobro, ali osobni dojam je da FreeBuds Pro sa silikonskim završetkom bolje izoliraju zvukove. 

Kao i kod FreeBuds 4 slušalica, imate 14,3 mm dinamičke drivere i frekvencijski raspon do 40 kHz. Jednako tako, slušalice osiguravaju 4 sata reprodukcije glazbe, a kućište osigurava još 22 sata dok je isključeno poništenje buke. Kad uključite ANC, to se skraćuje na nekih 2,5 i 14 sati, a kućištu treba otprilike sat vremena da se potpuno napuni.

Gestama na slušalicama, koje možete i modificirati, upravljat ćete određenim funkcijama reprodukcije glazbe i pozivima. 

Huawei je na samom predstavljanju u Beču istaknuo da će ove slušalice koštati 249 eura, dok cijena na našem tržištu još nije poznata.