Obavijesti

Tech

Komentari 1

Isprobali smo novi Poco F4 GT: Gamer, ali spreman za izlazak

Isprobali smo novi Poco F4 GT: Gamer, ali spreman za izlazak

Osim što je iznimno brz zahvaljujući Snapdragonu 8 Gen1, Poco F4 GT ima i ekstremno brzi punjač od 120W, s kojim se za manje od 20 minuta napuni do 100 posto od nule

VIDEO

F4 GT je dosad najmoćniji telefon kojeg je predstavio Poco, kineski brend koji se izdvojio iz Xiaomija i krenuo svojim putem. Na prvu je to telefon kojeg su dizajnirali s gamingom na umu, ali za razliku od nekih telefona koji često izgledaju prilično kičasto i pretjerano, kao što gaming periferija zna biti, ovdje to nije slučaj. Poco F4 GT je relativno suzdržan i može proći pod sasvim normalni svakodnevni telefon. 

Većinom izgleda i ponaša se kao svaki drugi telefon, ali detalj kojim se ističe su pop-up okidači na bočnoj strani uređaja. Radi se o dvije tipke koje možete koristiti u raznim igrama, koje ih podržavaju, i drastično olakšati pucanje ili razne akcije. No, ako niste nastrojeni igranju, obje tipke možete programirati za cijeli niz zadataka, od pokretanja fotoaparata, glazbe i sl, a svaka ima dvostruki mod rada. 

A u nekoliko dana korištenja ovaj telefon pokazao je da se bez problema nosi i sa gaming dijelom svog karaktera. Opremljen je svime što treba imati jedan flaghsip telefon danas. Pogoni ga Sanpdragon 8 Gen1, kod nas se nudi s 8 GB RAM-a (ima i varijanta od 12), a tu je i odličan AMOLED ekran sa 120 Hz osvježenjem te ekstremno brzi punjač od 120W. 

Dijagonala ekrana je 6,67 inča i sa 210 grama mase, ovo je prilično velik telefon. No rubovi oko ekrana su prilično tanki, a telefon je po bočnim stranicama također dizajniran da što bolje leži u ruci tijekom igranja. Kao što sam spomenuo, uz te okidače na bočnoj stranici telefona je i tipka za uključivanje s brzim senzorom otiska prsta. S druge strane nalazi se tipka za glasnoću, a četiri zvučnika pružaju dosta glasan i ugodan zvuk. Jedina zamjerka je što povremeno kod igranja prsti prekriju zvučnike i lagano priguše zvuk, no ne pretjerano. Što se zvuka tiče, ovdje nećete naći 3.5 mm konektor, ali u kutiji je USB-C adapter pa ćete lako spojiti vlastite slušalice, ako želite i dalje koristiti one preko žice kod igranja. Važno za napomenuti je i da telefon nema IP68 oznaku otpornosti na prskanje i prašinu, što i nije na razini najmoćnijih telefona danas.

OLED ekran od 6,67 inča ima rezoluciju 1080x2400 piksela i sa HDR10 i 120 Hz osvježenjem pruža odličnu sliku kod igranja, ali i kod gledanja multimedijalnih sadržaja. Osvježenje možete odrediti sami, ali i pustiti ga dinamički, ovisno o sadržaju. 

Telefon dolazi s glavnim senzorom od 64 megapiksela, a radi se o Sony IMX686 senzoru, koji se može vidjeti i na drugim uređajima srednje klase. Glavni senzor ima f/1,9 otvor blende, a uz njega tu je širokokutna kamera od 8 megapiksela i makro kamera od 2 mpx. Snimanje videa ograničeno je na 4K pri 60fps. S prednje strane nalazi se selfie kamera od 20 megapiksela i f/2,4 otvorom blende. 

U nastavku možete vidjeti nekoliko fotografija iz raznih situacija snimljenih ovijm telefonom. 

9
| Foto: Ivan Hruškovec/24sata

Kao što smo spomenuli, moćan hardver omogućit će vam da bez teškoća igrate sve igre i to na sjajnom ekranu, a to znači i da je telefon odličan u svakodnevnim zadacima. Sve aplikacije rade bez greške, a s brzim osvježenjem 'sve klizi' po ekranu.

Telefon ima bateriju od 4700 mAh, što u praksi znači da možete bez problema izdržati cijeli dan prosječnog korištenja telefona. Kad navalite na igranje, to će se skratiti, no uz telefon dolazi ekstremno brzi punjač od 120W. Kako navode, telefon se za 17 minuta može nadopuniti do 100 posto od nule. No, realni scenarij u kojem ćete se naći je da ćete iz rezerve za samo par minuta doći na zadovoljavajuće razine prije nego morate izaći van ili krenuti dalje. Odličan detalj kod samog kabela je što je u obliku slova L, što znači da vam neće smetati dok se igrate i punite telefon.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.