Tech

Komentari 8

Izvršni direktor Twittera Jack Dorsey podnio je ostavku

Izvršni direktor Twittera Jack Dorsey podnio je ostavku

Odlučio sam napustiti Twitter jer vjerujem da je tvrtka spremna na to da se odmakne od svojih osnivača. Moje povjerenje u Paraga kao direktora Twittera je neizmjerno, napisao je Dorsey u priopćenju

Suosnivač i izvršni direktor Twittera Jack Dorsey dao je ostavku na tu poziciju, objavila je ta tvrtka u ponedjeljak. Dorsey će još do sljedeće godine ostati u nadzornom odboru tvrtke, a njegovo mjesto direktora preuzima Parag Agrawal, dosadašnji glavni direktor tehnologije, prenosi CNN.

- Odlučio sam napustiti Twitter jer vjerujem da je tvrtka spremna na to da se odmakne od svojih osnivača. Moje povjerenje u Paraga kao direktora Twittera je neizmjerno. Njegov rad u proteklih 10 godina bio je vizionarski. Duboko sam zahvalan na njegovoj vještini, srcu i duši. Došlo je vrijeme da on vodi - napisao je Dorsey u priopćenju.

Dionice Twittera na burzi su skočile za 10 posto nakon što je Dorsey objavio da odlazi.

Iako je mnogo manji od konkurenata poput Facebooka, Twitter je bio središnja figura u raspravama o tome trebaju li i koliko društvene platforme biti odgovorne za suzbijanje govora mržnje, nasilne retorike i dezinformacija. Dorsey je nekoliko puta svjedočio pred američkim Kongresom zbog kritika na račun Twittera o postupanju sa spornim sadržajima.