Tech

Komentari 22

Jezivi robopas veselo trčkara bez glave i zadaje noćne more

Jezivi robopas veselo trčkara bez glave i zadaje noćne more

Spotmini je najnoviji robot Boston Dynamicsa koji je sada ostao bez glave, ali dobio je i novu žutu boju. U kratkom videu pohvalio se i svojim prirodnim pokretima

Najnoviji robotski pas iz Boston Dynamicsa izgleda kao ljubimac koji bi vjerno pratio Terminatora, a žuta boja pomaže mu da izgleda samo malo manje jezivo. 

Spotmini je najnovija kreacija tvrtke koja razvija napredne robote, a video otkriva da je ovaj robopas sada ostao i bez glave, na mjestu koje je prije bila robotska ruka kojom je mogao hvatati predmete. Umjesto glave ostao mu je samo 'vrat' gdje su smješteni razni senzori koji mu pomažu u kretanju. 

Video prikazuje Spota kako je lagano utrčao u kadar, a u odnosu na ranije verzije ovaj se robot kreće gotovo prirodno što su još naglasili kad se sagnuo i zagledao prema kameri te produžio dalje. Još nije jasno koja će mu biti namjena, jer ovako izgleda kao velika i skupa igračka. Spotmini bi trebao biti težak oko 30 kilograma, a Boston Dynamics najavljuje da će uskoro otkriti puno više detalja. 

Ova je tvrtka inače do lipnja bila u vlasništvu Googleove matične kompanije Alphabeta, ali oni su ga prodali SoftBanku, proizvođaču popularnog robota Peppera.