Obavijesti

Tech

Komentari 79

Konačno dolazi velika Škoda: Prestrašili su se i najveći igrači

Konačno dolazi velika Škoda: Prestrašili su se i najveći igrači
5

Dužinom od 470 cm Kodiaq napada i najveće SUV-ove na tržištu. U Škodi su se, kao i kod ostalih modela, potrudili ponuditi što više prostora u unutrašnjosti, gdje fascinira prtljažnik od 720 litara

VIDEO

Nakon beskrajno duge kampanje u kojoj su nas “bombardirali” najavama Škoda je konačno službeno predstavila novi Kodiaq. Riječ je o SUV-u srednje klase koji se svojom prostranosti može nositi i s terencima najviše klase.

Kao i Superb, Kodiaq je mnogo prostraniji nego se to može zaključiti jednostavnim pogledom na vanjske dimenzije. U drugom redu sjedala tako ima više mjesta nego u bilo kojem drugom automobilu u klasi, a i treći je iznenađujuće prostran. Preklapanjem sjedala dolazi se do ravne površine prtljažnika dužine 2,8 metara i volumena od 2065 litara. Za primjer, to je čak 400 litara više nego stane u veći VW Touareg.

U top opremi nudi se i vrlo veliki zaslon promjera 9,5 inča koji uvjerljivo dominira skladno, ali ne i maštovito dizajniranom unutrašnjosti. Kodiaq će nuditi svu naprednu opremu kao i Superb, poput sustava automatskog održavanja razmaka, ali i neke novosti. Prije svega Area View sustav kamera od 360 stupnjeva koji je preuzet iz Volkswagena.

Motori su dobro poznati iz drugim modela VW grupacije. Benzinci imaju 125 KS, 150 i 180 KS, a dizelski modeli 150 i 190 KS. Osnovni motori dolaze serijski uz prednji, a ostali uz 4x4 pogon. Kodiaq u Hrvatsku stiže iduće godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Uber sa znatno većim prihodom na početku godine, skočio broj korisnika i putovanja globalno
ODLIČNI REZULTATI

Uber sa znatno većim prihodom na početku godine, skočio broj korisnika i putovanja globalno

Uberov prihod porastao je u prva tri ovogodišnja mjeseca za 15 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, na 10,13 milijardi dolara.

SAD udara na  Huawei: Povlače dozvole za isporuke čipova
QUALCOMM I INTEL ŠUTE

SAD udara na Huawei: Povlače dozvole za isporuke čipova

Glasnogovornik Intela odbio je komentirati, Qualcomm nije odgovorio na upit da komentira povlačenje dozvola, a Huawei nije odmah odgovorio.
Njemačka protiv kaznene carine za kineske električne aute: 'Mi se želimo natjecati, ne zatvoriti'
KOMISIJA POKRENULA ISTRAGU

Njemačka protiv kaznene carine za kineske električne aute: 'Mi se želimo natjecati, ne zatvoriti'

Njemačka vlada mora osigurati okruženje koje će kompanijama omogućiti da i dalje stvaraju dodanu vrijednost u matičnoj zemlji i da obrane poziciju u međunarodnoj trgovini, objasnio je Volker Wissing