Obavijesti

Tech

Komentari 14

Lenovo angažirao Ashtona Kutchera na razvoju tableta

Lenovo angažirao Ashtona Kutchera na razvoju tableta
11

Nakon što smo ga ove godine gledali kao Stevea Jobsa, popularni glumac opet je stao na pozornicu, ali kako bi promovirao Lenovo Yoga tablet što mu je novi 'posao'

VIDEO

Dugoj tradiciji u kojoj kompanije angažiraju poznate i slavne kako bi promovirali njihove proizvode, sada se priključio i Lenovo koji je angažirao popularnog glumca Ashtona Kutchera. 

Kako navode iz Lenova, bivši student biokemijskog inženjeringa će surađivati s Lenovo inženjerima u cijelom svijetu kako bi pomogao u razvoju i promociji Yoga linije tableta. 

Kutcheru, koji je ove godine glumio Stevea Jobsa, prve dužnosti su gluma u reklamama u kojma je dobio iskaznicu Lenova i testira može li stvarno baterija Yoga tableta izdržati 18 sati rada. Čak je i tijekom prezentacije u Los Angelesu, na kojoj je nastupio, podsjećao na Jobsove nastupe. 

- Ja sam stvarno inženjer proizvodnje i znam da je teško ljudima to shvatiti, zbog silnih zvijezda koje su podržale razne proizvode. Mene manje zanima boja telefona ili tableta od toga kako on stvarno radi. Nadam se da ću moći i doprinijeti novim idejama u razvoju tableta - rekao je Kutcher za Wired. Dodao je da će za početak učiti kamo ide proizvod te što valja, a što ne. 

Kutcher je proteklih godina uključen u svijet tehnologije kroz tvrtku A-Grade Investments, koja je investirala i surađivala s tvrtkama poput Airbnba, FAB-a, Foursquarea, Patha, Spotifyja ili Ubera.

- Ovo partnerstvo s Lenovom spaja moju ljubav prema tehnologiji i dizajnu koji može učiniti život boljim. Jedva čekam da zaronim u ovu priču i pomognem Lenovu u razvoju budućih mobilnih proizvoda, koji će početi s Yoga tabletom - navodi Kutcher.

Ranije smo mogli vidjeti kako je BlackBerry angažirao Aliciju Keys, Polaroid Lady Gagu, a Intel will.i.ama. 

Što se samog tableta tiče, Lenovo je predstavio dva nova modela Yoga Tablet 8 i 10, koji su u prodaji od srijede po cijeni od 249 i 299 dolara. Uz 18 sati rada na jednom punjenju baterije, tablet se može koristiti i kako bi punili druge uređaje preko micro-USB ulaza. Tablet dolazi s malenim stalkom koji se može izbaciti kako bi tablet mogao stajati uspravno dok gledate filmove, a može biti i lagano podignut na stolu, kako bi se olakšalo tipkanje. Pogoni ga 1,2 GHz četverojezgreni procesor s 1 GB radne memorije  te 16 GB interne memorije. Naravno, podržava microSD kartice.  Jedina razlika između modela je dijagonala ekrana od 8 i 10 inča, a oba čak i dolaze s istom rezolucijom od 1200x800 piksela. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Skoro kao nekad: Isprobali smo Huawei Pura 70 Pro s moćnom kamerom i Google aplikacijama
NOVO IME ZA NOVI UZLET

Skoro kao nekad: Isprobali smo Huawei Pura 70 Pro s moćnom kamerom i Google aplikacijama

Zahvaljujući microG rješenju niz aplikacija može se sada instalirati i naći kroz Huawei App Gallery trgovinu, a vrlo jednostavno je postaviti i većinu drugih aplikacija na novom Huaweijevu telefonu

Nova rijetka pojava na nebu: Čak šest planeta poravnat će se idući mjesec, sve će biti vidljivo
3. LIPNJA

Nova rijetka pojava na nebu: Čak šest planeta poravnat će se idući mjesec, sve će biti vidljivo

Tijekom solarnog spektakla orbite Jupitera, Merkura, Urana, Marsa, Neptuna i Saturna dovest će planete na istu stranu Sunca. Oni neće stvoriti 'stvarnu' liniju u svemiru, ali će se doimati kao da su poravnati
Lansirali novi satelit, gledat će u unutrašnjost oblaka i pomoći u borbi sa zagrijavanjem Zemlje
EARTHCARE U SVEMIRU

Lansirali novi satelit, gledat će u unutrašnjost oblaka i pomoći u borbi sa zagrijavanjem Zemlje

Sonda EarthCARE pomoći će znanstvenicima da razumiju kakvu ulogu oblaci i aerosoli poput prašine i dima imaju u zagrijavanju i hlađenju Zemljine atmosfere.