Obavijesti

Tech

Komentari 2

Lenovo Vibe Shot: Crossover koji spaja mobitel i fotoaparat

Lenovo Vibe Shot: Crossover koji spaja mobitel i fotoaparat
4

Atraktivno dizajnirani Vibe Shot dolazi s kamerom od 16 megapiksela i optičkom stabilizacijom slike. Pogoni ga osamjezgreni Snapdragon 615 uz 3 GB RAM-a

VIDEO

Lenovo je u četvrtak u Zagrebu predstavio Vibe Shot, telefon koji u jednom uređaju spaja mobitel i fotoaparat, koji je, kako navode, namijenjen foto amaterima koji ne žele stalno nositi dodatnu opremu ako nešto žele fotografirati.

VIDEO

Naime, u Lenovu očekuju kako će se početnici u potrazi za solidnim digitalnim fotoaparatom prikloniti novom telefonu zbog kvalitetne kamere, ali i onog što nudi kao telefon.

Vibe Shot dolazi u tri boje i sa Gorilla Glass 3 staklom koje štiti prednju i stražnju stranu uređaja koji je obrubljen aluminijskim okvirom i u ruci djeluje malo većim nego što jest.

No, glavni adut njegova je stražnja kamera od 16 megapiksela s trobojnom bljeskalicom uz koju će se osvijetljenost fotografije automatski prilagoditi svjetlosnim uvjetima, dok bi optička stabilizacija trebala zadržati oštrinu. Kameru su opremili i senzorom za okidanje u mračnim uvjetima, dok bi infracrveni fokus trebao biti dvostruko brži od uobičajenog autofokusa. Kako bi vam olakšali fotografiranje, na rubu telefona nalazi se tipka okidača, a pored nje je i prekidač kojim se jednostavno prebacujete iz automatskog u Pro način rada, odnosno potpuno manualni mod u kojem ćete postaviti sve parametre fotografiranja. Ova kamera snima i 1080p video u 30fps. Prednja kamera uz 1080p video snimat će fotografije od 8 megapiksela.

Lenovo

Što se ostatka hardvera tiče,  iza IPS LCD ekrana dijagonale 5 inča (Full HD) nalazi se Snapdragon 615  procesor (spaja četverojezgrene procesore na 1 i 1,7 GHz) uz 3 GB RAM-a te 32 GB interne memorije. Fotografije ćete moći spremati i na microSD kartice kapaciteta do 128 GB.

Fotografkinja Mare Milin tijekom prezentacije je podijelila dojmove o foto mogućnostima Vibe Shota te prikazala fotografije koje je njime snimila.  Izjavila je kako je zadovoljna stabilizacijom slike te da digitalni zum nije savršen, ali da nije ni razočarana. Smatra kako je ovo fotoaparat za one koji brzo žive i nemaju previše vremena, a htjeli bi nešto i fotografirati te da bi ga ona koristila svaki dan.

Lenovo/Mare Milin

Vibe Shot je dual SIM uređaj, a 4G podrška radi na obje kartice. Preporučena cijena telefona je 3599 kuna.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.