Tech

Komentari 3

MeanIT M40 Call povoljan je sat koji telefonira i zna hrvatski

MeanIT M40 Call povoljan je sat koji telefonira i  zna hrvatski

Ekran od 1,3 inča, mogućnost telefoniranja i praćenje svih aktivnosti aduti su ovog sata domaćeg brenda MeanIT

M40 Call novi je sat domaćeg brenda MeanIT, a kao što ime sugerira, ima mogućnost telefonskih poziva. I to je jedna od njegovih najboljih prednosti, jer se ne može vidjeti često na satovima ove cjenovne kategorije. Na pozive se možete jednostavno javiti, ali i preko brojčanika na satu nazvati nekog, a zvučnik je prilično glasan pa ćete bez problema čuti sugovornika. 

Sat dolazi s 1,3-inčnim ekranom osjetljivim na dodir preko kojeg možete pratiti osnovne funkcije, poput koraka, pulsa, zasićenosti krvi, ali i tlaka, no ne radi se o medicinskom uređaju, pa te vrijednosti ni ne možete uzimati kao takve.

Same grafike jasno su vidljive, ali prilično jednostavno dizajnirane. Ono što me cijelo vrijeme smetalo je prazni crni rub između ekrana i ruba sata, jer sam stalno imao osjećaj da trebam razvući sliku na ekranu. Uz osnovne podatke, kao na svakom satu, imate i glavni ekran s aplikacijama koje su dizajnirane poput onih na WatchOS satu. Uz prste, sat možete kontrolirati i tipkama, gornja će dužim pritiskom otvoriti telefoniranje, a donja isključivanje sata. 

Sat se s mobitelom uparuje preko aplikacije DaFit i Bluetootha, a nakon što ste im dali potrebne dozvole, u aplikaciji ćete moće jednostavno vidjeti sve podatke koje sat prikuplja i mijenjati maske. Ono što je odlično, sat ima i prijevod na hrvatski jezik, što će svakako olakšati korištenje. Ima IP67 razinu vodootpornosti, a dobar dodatak je i dodatni crveni silikonski remen uz crni s kojim se isporučuje.