Obavijesti

Tech

Komentari 4

Minecraft za škole: Microsoft želi da djeca uče kroz hit igru

Minecraft za škole: Microsoft želi da djeca uče kroz hit igru
2

Microsoft vidi ogroman potencijal u Minecraftu kao alatu za učenje i žele ga uvesti u učionice te uključiti učitelje u izradu svjetova koji će se koristiti u obrazovanju

VIDEO

Planetarno popularni Minecraft omogućuje izradu golemih svjetova iz mašte uz pomoć kockica, a Microsoft je odlučio ovog ljeta lansirati posebnu obrazovnu verziju koju će moći koristiti učitelji i učenici.

VIDEO

Ova igra već se koristi kao alat kroz koji djeca mogu učiti o umjetnosti, zemljopisu ili informatici i to u više od 7000 učionica te je Microsoft odlučio kupiti softver MinecraftEdu i na temelju njega izraditi novu verziju.

- Jednom kada ovaj alat postane dostupniji školama, mislim da će broj učionica koje ga koriste brzo rasti - rekao je Anthony Salcito iz Microsofta za BBC .

Softverski div sada radi na Minecraft: Education Edition, igri koja će se prvo moći isprobati besplatno. Edukativna verzija Minecrafta tako će imati i elemente koji se ne mogu naći u običnoj verziji igre, poput poboljšanih mapa s koordinatnim sustavom, a učenici će moći kamerom unutar igre snimiti svoje radove i spremiti ih u online mapi. Djeca će moći i skinuti ovu verziju igre kod kuće, ako se prijavljuju s istim računom kao u školi. Točnije, Microsoft će tražiti da učitelji i učenici za prijavu koriste Office 365 ID, a naravno rezultat bi mogao biti i promoviranje drugih Microsoftovih usluga. Oni koji su koristili MinecraftEdu moći će to raditi još neko vrijeme, a njima će Microsoft ponuditi i 12 mjeseci besplatnog pristupa novoj igri. Kasnije će svi morati platiti po 5 dolara za godinu dana korištenja ovakve verzije Minecrafta.

Microsoft ne planira graditi svjetove ili lekcije, već sve staviti u ruke učitelja koji će moći pristupiti web servisu i odmah poslati školarce u pripadajuću lekciju. Neki primjeri već postoje, poput karte Japana koja služi za sat poezije ili golemih molekula koje se mogu istraživati. Microsoft se nada da će se i obrazovna zajednica uključiti u izradu raznih svjetova. Put je dug, a Microsoft radi na pripremi osnovnih alata i tek treba vidjeti kamo će ovakav Minecraft krenuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.