Tech

Komentari 14

Mini budućnosti: Dijelit ćemo auto koji je kao svemirski brod

Mini budućnosti: Dijelit ćemo auto koji je kao svemirski brod

Futuristički koncept Mini Vision 100 predstavlja kako bi u budućnosti mogao izgledati gradski automobil, kojeg nećemo posjedovati već ćemo ga dijeliti s drugima

Mini budućnosti mogao bi prepoznati onog tko ga trenutno koristi i potpuno se prilagoditi vozaču, baš kao što nam je to normalno kad se danas ulogiramo u telefone. 

U Miniju su zamislili kako će nas njihov automobil dočekati personaliziranom porukom koja će osvjetliti pod ispred vratiju, a personalizirane poruke i informacije bit će i u vozilu. Jednom kad ste se udobno smjestili, volan i papučice mogu se pomaknuti prema vama. Dizajneri su bili inspirirani Minijem današnjice, pa je tako i tzv. Cooperizer kružni uređaj koji će omogućiti kontrolu niza funkcija automobila. 

No, Vision 100 koncept kojim BMW nastavlja slaviti stogodišnjicu predstavlja i viziju mobilnosti u kojoj nećemo posjedovati automobil. Umjesto toga, bit ćemo pretplatnici usluge i auto će nas prepoznati kao još jednog korisnika, ali će nam se nakon logiranja u sustav potpuno prilagoditi.