Tech

Komentari 46

Mitsubishijeva L200 bi se posramila i Kim Kardashian

Mitsubishijeva L200 bi se posramila i Kim Kardashian

Suveren je u kretanju kao Vaso Brkić na sastanku HDZ-a, recimo u Zadvarju, pa se sljedba sa strahopoštovnjem miče kad šef zakorači u salu

Svašta vozač doživi u Mitsubishiju L200. Parkiraš se gladan (oprezno jer je taj bastard SUV-a i pick-upa golem) ispred restorana u Grabovcu.

Gladan naručiš ličku platu i dobiješ red zimske salame iz samoposluge, pršut rezan motornom pilom, industrijski kulen bolesne narančaste boje, pancetu iz celofana i sir kojim doslovno razbiješ zub. Ta mučka gastro prevara stoji 80 kuna. Hrvatski ugostitelji, sudeći po ovome, nisu pretjerano pametni. Japanci zato jesu pa su jedan od svojih najprodavanijih modela osvježili kroz ovu, posljednu petu generaciju. I ne prodaju mačka u vreći. Ovaj naš L200 iskušali smo posvuda. Na autocesti, magistrali i konačno ga natjerali, preko krupnog, prašnjavog makadama, na 1600 metara nadmorske visine. Popeli smo ga na Golu Plješevicu, vrh na samoj granici BiH i Hrvatske, između Bihaća i Korenice.

Dizelski motor od 181 KS s potrošnjom od 8,9 litara lijepo vuče na autocesti. Suveren je na cesti i makadamu. Da smo na mjestu zbunjenog Pavla Kalinića, Bandićeva gradskog povjerenika za različite nepogode i nesreće, kupili bismo gradskim novcem barem deset komada. I odmah montirali vitlo. Ako zatreba.