Obavijesti

Tech

Komentari 73

Mladi genijalac preko interneta zaradi 210.000 kn - na mjesec

Mladi genijalac preko interneta zaradi 210.000 kn - na mjesec
1

Mladi Temper Thompson (17) preko interneta prodaje tečajeve za izdavanje za Amazonov Kindle. Zarađuje 30.000 dolara mjesečno, a sada cilja na čak 100.000

VIDEO

Većini tinejdžera poduzetništvo baš i nije prva stvar na pameti u njihovoj dobi. Stoga, kad trebaju novac najčešće se obrate roditeljima, a tek rijetki potraže neku priliku za zaradu. Temper Thompson je odlučio krenuti drugim putem. U osmom razredu je odlučio da roditelje više neće tražiti novac te je odlučio zaraditi uz pomoć računala i to u svijetu online marketinga. Cilj mu je bio njemu dovoljnih 100 dolara.

Temper danas ima 17 godina, a njegovi tečajevi vezani uz izdavanje za Amazonov Kindle donose mu 30.000 dolara mjesečno , što je nekoliko puta više od onog što prosječni Hrvat zaradi u godini. Mladić tako nudi savjete koji će autorima osigurati bolju vidljivost knjige na Amazonu, kako promovirati knjigu, ali i nudi savjete oko odabira tematika za najpopularnije žanrove.

VIDEO

 

Za Inc.com je podijelio koji su glavni razlozi njegovog uspjeha, a kao najvažnije je rekao da treba poduzeti nešto. Mnogi govore o tome da žele nešto napraviti, a ništa ne poduzmu, poručuje mladić. Razne planove i ideje imamo svi i to stalno, ali ono što čini razliku je njihova implementacija, a što traži vrijeme i trud.

 

Ne strahujte od propasti i budite ustrajni. Mladić poručuje da svi čine greške,  a i on ih je činio dok je razvijao svoj posao. Mnogi čine grešku i odustanu nakon padova te ih ne pretvore u svoju prednost, kaže Temper.

 

 

 

Budite fokusirani i ne dopustite da vam razne sitnice odvlače pažnju. Najsnažnija stvar koju možete učiniti je fokusirati se na samo jednu stvar, rekao je mladić i dodao da uz fokus možete puno više rasti.

 

Okružite se pozitivnim ljudima. Oni će vam biti inspiracija i podrška. Temperovi roditelji vode svoj kafić i ne planiraju se širiti, ali nisu ni ulagali u sina, koji je svoje širenje financirao vlastitom zaradom. No, roditelji su mu ovdje moralna podrška.

 

Nemojte se opustiti i gurajte prema naprijed. Mladiću je njegov posao svake godine imao 10 puta veći rast, a ove godine mu je cilj doći do mjesečne zarade od 100.000 dolara.

 

- Mnogi će ostvariti svoj cilj i reći da su sretni. Ako se ne opustite, možete podizati ljestvicu i rasti - kaže mladić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Otkrijte koliko je često vaše prezime u Hrvatskoj i svijetu
IMPRESIVNA STRANICA

Otkrijte koliko je često vaše prezime u Hrvatskoj i svijetu

Najčešće prezime na svijetu, Wang, dolazi iz Kine, a nosi ga čak 76 milijuna ljudi. Kako bi provjerili na kojem se mjestu nalazi vaše prezime pomoći će vam ove stranice

Uz ovaj maleni gadget imat ćete puno brži Wi-Fi u stanu
VIDEO

Uz ovaj maleni gadget imat ćete puno brži Wi-Fi u stanu

Rijetki su oni koji imaju idealnu situaciju s Wi-Fi signalom i u gotovo cijeloj kući jednako dobar signal. Pojačivači bežičnog signala mogu pomoći u tome da popravite kvalitetu Wi-Fi
U dirljivom videu za Dan žena Google slavi žene budućnosti
POGLED U BUDUĆNOST

U dirljivom videu za Dan žena Google slavi žene budućnosti

Kako bi obilježili Dan žena, Google je više od 300 žena pitao o njihovim željama i snovima. U sjajnom videu tako govore o plesu, davanju glasa onima koji ne mogu pričati...