Obavijesti

Tech

Komentari 0

'Moje mjesto pod suncem': U kampanju za pomoć djeci uključile se brojne škole i vrtići

'Moje mjesto pod suncem': U kampanju za pomoć djeci uključile se brojne škole i vrtići
5

Kampanja za uređenje centra za rad sa socijalno isključenom djecom i obiteljima nastavlja se i u ovoj godini. Volonteri udruge CeKaDe već šestu godinu drže brojne programe za djecu u Rijeci

VIDEO

Kampanja "Moje mjesto pod suncem", s kojom Udruga CeKaDe želi skupiti 1,2 milijuna kuna za izgradnju centra za rad sa socijalno isključenom djecom u Rijeci, iz dana u dan dobiva sve snažniju podršku. Uz pomoć građana, organizacija i tvrtki koje su dosad već podržale kampanju svojim donacijama i sponzorstvima, dosad je prikupljeno 771.680,46 HRK, a s prvim potrebnim radovima u novom prostoru započinje se već u veljači ili ožujku.

Uključite se u donatorsku kampanju i kreirajte djetinjstvo jednakih šansi za djecu kojoj je to najpotrebnije!
Kampanju možete podržati pozivom na donatorski broj 060 80 20 25 (cijena: fiksni 3,75 kn/poziv, mobitel 5,05 kn/poziv) ili izravnom uplatom na račun kampanje IBAN: HR1924020061500087226.
Više informacija o projektu na stranici www.mojemjestopodsuncem.com i na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Nakon videospota u kojemu sudjeluju naši poznati pjevači, glumci, novinari i javne ličnosti poput Damira Urbana, Gabi Novak, Rade Šerbedžije, Janka Popovića Volarića i drugih, po društvenim mrežama proširili su se crteži javnosti poznatih i manje poznatih lica koji su se fotografirali s logom kampanje što ga je napravio naš proslavljeni dizajner Mirko Ilić. S tim fotografijama, stotine ljudi na društvenim mrežama pružilo je podršku kampanji koja se bori za djetinjstva jednakih mogućnosti.


OŠ-SE Dolac Rijeka

Djeca se rado uključila u akciju

Tom valu podrške pridružile su se i škole i vrtići diljem Hrvatske. Jedna od njih je i Prva riječka hrvatska gimnazija, čija je profesorica Hrvatskog jezika i književnosti, Helena De Karina, uključila svoj razred.

- Učenici su imali priliku osnažiti svijest o važnosti suosjećanja i djelovanja, što im je rijetka prilika da, iako su mladi, dožive sebe kao društveno važne - istaknula je Helena De Karina.

Uz gimnaziju, podršku kampanji pokazala je i Osnovna škola Drago Gervais iz Brešca pokraj Rijeke.

- Žalosti nas činjenica da danas svako četvrto dijete živi na rubu siromaštva - rekla je njihova nastavnica Ana Azić. Zbog toga su, nakon razgovora o pravima djeteta na satu razredne zajednice, odlučili podržati program "Moje mjesto pod suncem“ i ovom gestom postati dijelom tog programa. Također, zbog nemogućnosti organiziranja božićnih priredbi, učenici 4. b razreda Osnovne škole Ivana Zajca iz Rijeke, odlučili su se uključiti u donatorsku kampanju "Moje mjesto pod suncem". Njihova učiteljica, Kristina Lalić, prepoznala je da „podržavanje ove  humanitarne kampanje  razvija osviještenost i empatiju  učenika prema problemu socijalno isključene djece te budi osjećaj humanosti, tolerancije, suosjećanja i odgovornosti za sebe i zajednicu“.

Važno je buditi solidarnost kod djece

O važnosti solidarnosti među djecom prema njihovim vršnjacima, svjedoči nam i Dječji vrtić Čavlić, čija je odgajateljica Anne Marie Knežević okupila svoju grupu na kreativnoj radionici iz koje je proizašla fotografija podrške kampanji. Iako je ponekad teško zadržati koncentraciju djece, njihova odgajateljica je navela da su u ovome projektu djeca bila izuzetno empatična, te da su brzo reagirali kako bi pomogli svojim vršnjacima. Važnost odgoja djece u solidarnosti i svijesti o djeci koja nemaju jednake mogućnosti za uspjeh u životu, Anne Marie Knežević je naglasila time što je rekla da „ako im uspijemo sada, dok su predškolci, usaditi osjećaj za drugoga, možda im ostavimo bolju sutrašnjicu“.

Pratite novosti vezane za program "Moje mjesto pod suncem“ na društvenim mrežama i web stranici.
Instagram: www.instagram.com/moje_mjesto_pod_suncem
Facebook: https://www.facebook.com/mojemjestopodsuncem 
Web stranica: www.mojemjestopodsuncem.com 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...
STEM JE ZA SVE

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...

Istraživanje IDIZ-a pokazuje da su djevojke u Hrvatskoj još nesklone STEM zanimanjima. Razgovarali smo sa stručnjakinjom za AI, dr. Lanom Žajom, zašto je tako i hoće li nas umjetna inteligencija prestići

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju
Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike
RODITELJI ŠOKIRANI

Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike

Roditelji se pitaju što košta i po 60 eura za dan, u agencijama kažu - mi smo nemoćni, svi računaju punu cijenu, a cijene su od lani porasle od 10 do 15 posto