Obavijesti

Tech

Komentari 1

Montaža niskoenergetske kuće - korak po korak

Montaža niskoenergetske kuće - korak po korak
7

Nakon što je temeljna ploča suha i pripremljena za polaganje zidnih panela niskoenergetske montažne kuće, postupak montaže je brz i jednostavan

VIDEO

Iz proizvodne hale DomusPlusa do gradilišta obitelji Leljak kuća se u dijelovima dovozi kamionom. Posebnom dizalicom se paneli s kamiona prenose na pripremljenu temeljnu ploču. Pritom je najvažnije pravilno montirati i za podlogu pričvrstiti prvi zid kako bi se sljedeći paneli mogli pravilno pričvrstiti za njega.  

Zidovi se na svakom spoju međusobno učvršćuju posebnim vijcima velike čvrstoće i žilavosti koji garantiraju stabilnost kod većih potresnih opterećenja. Pregradni zid se sastoji od nosivog drvenog dijela, nosive Fermacell vatrootporne gipsvlaknaste ploče te dodatne vatrootporne gipsvlaknaste obložne sa svake strane. Zidovi kupaonice i kuhinje u kojima je veća količina vlage oblažu se vodootpornim gips-kartonskim pločama debljine 12,5 mm preko kojih se lijepe pločice. Vanjski zid se dodatno oblaže s toplinskom izolacijom od kamene vune debljine 15 cm, pa je  njegova ukupna debljina 36 cm. Potom se izvodi žbukanje preko PVC mrežice i zaribana fasada.

Još u proizvodnji se poseban sloj termoizolacije unutar panela montiraju savitljive rebraste plastične cijevi za razvod instalacija. Vrlo je važno da ne dođe do proboja parne brane što je čest uzrok vlaženja toplinske izolacije i njenog propadanja. Na montirane zidne elemente prizemlja, montira se stropna konstrukcija s parnom branom i slojem termoizolacije, te krovna konstrukcija.

Ispod svih zidova se postavlja hidroizolacija u širini od pola metra koja sprječava da se u zidnu konstrukciju uvuče kapilarna vlaga iz temelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Kolika je opasnost od požara u niskoenergetskoj kući?
KORISNO

Kolika je opasnost od požara u niskoenergetskoj kući?

Požar osim ljudskih žrtava i neposredne materijalne štete predstavlja i veliku opasnost za okoliš. Da drvene kuće bolje podnose požar od klasičnih kuća zidanih opekom mnogima zvuči kontradiktorno.

Neka vaša nekretnina ne bude rupa bez dna
ZAŠTITA IMOVINE

Neka vaša nekretnina ne bude rupa bez dna

Posjedovanje vlastitog doma za mnoge je iznimno važna stavka u životu, što potvrđuje i podatak da je čak 92 posto nekretnina u Hrvatskoj u privatnom vlasništvu
Od ideje do useljenja u niskoenergetsku kuću
USELJENJE

Od ideje do useljenja u niskoenergetsku kuću

Za cijenu stana u Zagrebu u samo 4 mjeseca izgradili su kuću samo 25 minuta od centra Zagreba. Pročitajte o gradnji niskoenergetske montažne kuće – od ideje do useljenja u 10 koraka