Tech

Komentari 2

Montažna niskoenergetska kuća vrijedi 150 godina

Montažna niskoenergetska kuća vrijedi 150 godina

Garancija na konstrukciju je 30 godina. Svi materijali su atestirani na minimalno 100 godina, a predviđeni vijek trajanja kuće je oko 150 godina

U 12 radnih dana završena je izgradnja niskoenergetske montažne kuće obitelji Leljak do razine izvedbe visoki roh bau. Za sve ugrađene materijale DomusPlus će priložiti atestnu dokumentaciju kao potvrdu kvalitete proizvoda i usklađenosti s europskim standardima. Svi materijali su atestirani na minimalno 100 godina. Garancija na konstrukciju je 30 godina, a vijek trajanja kuće je oko 150 godina. Kuća može trajati duže ili kraće od 150 godina ovisno o kvaliteti održavanju i ulaganja, no u slučaju montažnih kuća smatra se da nakon 150 godina nije ekonomski isplativo u nju više ulagati. Na kraju njenog vijeka, kuća se može jednostavno demontirati, a veliki dio ugrađenih materijala može se jednostavno reciklirati. 

Percepcija je da zidane kuće imaju duži vijek trajanja od montažnih, ali praksa pokazuje da mlade obitelji najčešće napuštaju kuću koju su njihovi roditelji gradili kako bi u njoj generacije nastavile živjeti. Održavanje stare obiteljske kuće s vremenom postaje financijski iscrpljujuće, pa je isplativije srušiti staru i izgraditi novu, stoga malo koja i doživi više od 150 godina.  

Pročitajte više o temi na stranici Niskoenergetska kuća 2 od A - Ž.