Obavijesti

Tech

Komentari 104

Možda nema licence za najbolje lige, ali ima najbolji - nogomet!

Možda nema licence za najbolje lige, ali ima najbolji - nogomet!
20

PES 2019 podržava 4K HDR rezoluciju na svim platformama i igra nikada nije izgledala tako dobro. Posebno se vodilo računa o izgledu igrača, a novost je i Magic Moments

VIDEO

Konami je ponovno napravio sjajan posao s novim nastavkom nogometne simulacije Pro Evolution Soccer.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

PES 2019 00:52

PES 2019 podržava 4K HDR rezoluciju na svim platformama i igra nikada nije izgledala tako dobro. Posebno se vodilo računa o izgledu igrača, koji su prošli niz posebnih skeniranja tako da oni 'skenirani' izgledaju spektakularno, a licencirani stadioni još ljepše. Međutim, vidi se znatna razlika između 'skeniranih' igrača i 'ne-skeniranih'. Potonji ipak izgledaju nekako nezgrapno.

Najveća novost je Magic Moments, poput RPG sustava koji svakom igraču daje osobnost i specifične poteze i stilove. Primjerice, Neymar, koji je poznat po padanju i valjanu po terenu, u igri  ima sposobnost iznuditi slobodne udarce. Energija igrača također sada ima važniju ulogu. Što se utakmica bliži kraju umor igrača je vidljiv na njihovim kretnjama, licima i performansama. To vas tjera da više razmišljate o zamjeni igrača koja se sada može raditi brže i jednostavnije - direktno iz igre pritiskom desne strane pločice. 

Tu su i nova mehanika šutiranja sa poboljšanom fizikom lopte, uzimanjem u obzir pozicije lopte i igrača, kao i samih osobina i tehnika igrača. Šutiranje i postizanje golova je jako atraktivno s popratnim animacijama za svaki od tih trenutaka. 

S druge strane, prekršaji se rade prelagano kao i u prethodnim nastavcima igre. Za uklizavanje je zagarantiran karton, a suci rijetko kada puštaju prednost. Komentatorski duo i dalje je očajan, isti kao i do sad s možda kojom novom frazom.

Pozitivno je što se računalni protivnik čini 'pametniji' tako da akcije nisu predvidljive i definitivno je zanimljivije igrati s računalom nego prijašnjih godina.

Loša je vijest što PES 2019 ne donosi nikakve nove modove.

Master liga ima nekoliko manjih noviteta Sada ćete imati čak 22 uloge koje igrači u postavi posjedovati, čime će se mijenjati njihov učinak na terenu i transferima. Imate li igrača označenog kao Hero, SuperStar ili Legend, sponzorstva će pljuštati, a prilikom njihovog transfera očekujte pad financija kluba. Uglavnom, menadžeri će imati puno posla. Tu su i unapređenja za myClub kao i poboljšane opcije kreiranja momčadi i liga.

Još jedna (i to najvažnija) loša vijest je da su iz igre izbačena UEFA natjecanja, a umjesto toga dodano je devet novih liga poput ruske, turske i škotske. Nema niti Lige nacija koja je upravo aktualna. Liga prvaka je i dalje prisutna kao europsko natjecanje, samo se tako ne zove i nema službene grafike.

Plus

  • Odličan gameplay - magic moments
  • Poboljšane i realistične animacije
  • Pametnija umjetna inteligencija

Minus

  • Gubitak licenca za Ligu prvaka
  • Nema noviteta u modovima
  • Kriminalni komentatorski dvojac
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Prije 19 godina objavili su prvi video ikad na YouTubeu. Znate li koji je video najgledaniji?
A DANAS BERU MILIJARDE

Prije 19 godina objavili su prvi video ikad na YouTubeu. Znate li koji je video najgledaniji?

Nakon 19 godina postojanja, YouTube broji 2.7 milijardu mjesečno aktivnih korisnika diljem svijeta. Tada vjerojatno nitko nije mogao ni predvidjeti kakvu će popularnost ova platforma steći

Google ulaže 600 mil. eura u Nizozemsku, 125 novih radnika
PODATKOVNI CENTAR

Google ulaže 600 mil. eura u Nizozemsku, 125 novih radnika

Google je u utorak objavio da će uložiti 600 milijuna eura u novi podatkovni centar u Nizozemskoj, koji bi trebao zaposliti 125 radnika
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...