Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
104 komentara

Možda nema licence za najbolje lige, ali ima najbolji - nogomet!

PES 2019 podržava 4K HDR rezoluciju na svim platformama i igra nikada nije izgledala tako dobro. Posebno se vodilo računa o izgledu igrača, a novost je i Magic Moments

Foto: PES 2019
104 komentara

Konami je ponovno napravio sjajan posao s novim nastavkom nogometne simulacije Pro Evolution Soccer.

Pogledajte video

PES 2019 podržava 4K HDR rezoluciju na svim platformama i igra nikada nije izgledala tako dobro. Posebno se vodilo računa o izgledu igrača, koji su prošli niz posebnih skeniranja tako da oni 'skenirani' izgledaju spektakularno, a licencirani stadioni još ljepše. Međutim, vidi se znatna razlika između 'skeniranih' igrača i 'ne-skeniranih'. Potonji ipak izgledaju nekako nezgrapno.

Foto: PES 2019

Najveća novost je Magic Moments, poput RPG sustava koji svakom igraču daje osobnost i specifične poteze i stilove. Primjerice, Neymar, koji je poznat po padanju i valjanu po terenu, u igri  ima sposobnost iznuditi slobodne udarce. Energija igrača također sada ima važniju ulogu. Što se utakmica bliži kraju umor igrača je vidljiv na njihovim kretnjama, licima i performansama. To vas tjera da više razmišljate o zamjeni igrača koja se sada može raditi brže i jednostavnije - direktno iz igre pritiskom desne strane pločice. 

Foto: PES 2019

Tu su i nova mehanika šutiranja sa poboljšanom fizikom lopte, uzimanjem u obzir pozicije lopte i igrača, kao i samih osobina i tehnika igrača. Šutiranje i postizanje golova je jako atraktivno s popratnim animacijama za svaki od tih trenutaka. 

S druge strane, prekršaji se rade prelagano kao i u prethodnim nastavcima igre. Za uklizavanje je zagarantiran karton, a suci rijetko kada puštaju prednost. Komentatorski duo i dalje je očajan, isti kao i do sad s možda kojom novom frazom.

Pozitivno je što se računalni protivnik čini 'pametniji' tako da akcije nisu predvidljive i definitivno je zanimljivije igrati s računalom nego prijašnjih godina.

Loša je vijest što PES 2019 ne donosi nikakve nove modove.

Foto: PES 2019

Master liga ima nekoliko manjih noviteta Sada ćete imati čak 22 uloge koje igrači u postavi posjedovati, čime će se mijenjati njihov učinak na terenu i transferima. Imate li igrača označenog kao Hero, SuperStar ili Legend, sponzorstva će pljuštati, a prilikom njihovog transfera očekujte pad financija kluba. Uglavnom, menadžeri će imati puno posla. Tu su i unapređenja za myClub kao i poboljšane opcije kreiranja momčadi i liga.

Još jedna (i to najvažnija) loša vijest je da su iz igre izbačena UEFA natjecanja, a umjesto toga dodano je devet novih liga poput ruske, turske i škotske. Nema niti Lige nacija koja je upravo aktualna. Liga prvaka je i dalje prisutna kao europsko natjecanje, samo se tako ne zove i nema službene grafike.

Plus

  • Odličan gameplay - magic moments
  • Poboljšane i realistične animacije
  • Pametnija umjetna inteligencija

Minus

  • Gubitak licenca za Ligu prvaka
  • Nema noviteta u modovima
  • Kriminalni komentatorski dvojac
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message