Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Može li se mijenjati tipski projekt montažne kuće?

Moderne montažne kuće su projektirane su prema potrebama, životnom stilu i financijskim mogućnostima investitora. Tipski projekt moguće je potpuno prilagoditi investitoru

Domus Plus
Foto: Domus Plus
3 komentara

Tipske kuće u katalogu služe kao ogledni primjerak i mogu se prilagođavati u skladu sa željama investitora. Od ukupno 250 montažnih kuća koje je proteklih godina izgradila tvrtka DomusPlus, samo su 3 tipske kuće. Individualizirani projekti idu do te mjere da se prema namještaju formiraju dimenzije buduće kuće. „Jedna je klijentica tražila da dimenzije dnevnog boravka i raspored okolnih prostorija projektiramo tako da centralnu poziciju zauzima prekrasan, veliki secesijski luster“ rekla je Tihana Klofutar, voditeljica prodaje Domus plusa. Naši investitori, Mladen i Anita Regović, nisu formirali dimenzije kuće prema lusteru, ali su prilagodili dimenzije kuhinje prema gotovom kuhinjskom namještaju.

Denis Leljak imao je gotov projekt izgradnje klasične zidane kuće, no prevagnula je odluka o gradnji niskoenergetske montažne kuće stoga su projekt doradili u DomusPlusu. Povećali su broj soba u odnosu na originalni projekt, jer bi se tročlana obitelj uskoro mogla i proširiti.

Preinake tipskog projekta moguće su i u pogledu poboljšanja energetske učinkovitosti kuće, s ciljem uštede energije i dugoročne isplativosti početne investicije. Naravno, veća odstupanja od tipskih projekata znače i odstupanja od cijene za taj tipski projekt, a ovisno o količini i kvaliteti materijala korištenog u novom projektu.

„Da smo kupili stan, ne bismo imali nikakvu mogućnost prilagodbe našim specifičnim potrebama. Ovako smo prilagodili kuću sebi, kao rukavicu ruci“ zadovoljna je Anita Regović.

Tema: Niskoenergetska kuća 2 od A - Ž

Možda vas zanima i ovo:
Message