Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Muči vas baterija na iPhoneu? Ovako riješite česte probleme

Naglo gašenje telefona ili sve kraći rad na jednom punjenju znakovi su starosti baterije, no uz jednostavne savjete možete izvući dodatne sate rada prije nego se okrenete servisu ili zamjeni

Foto: pexels
12 komentara

iPhone je odličan telefon, ali s vremenom i njega počnu mučiti staračke boljke. Možda vam telefon radi nešto sporije, no ono što mnoge od nas puno više muči je puno kraći vijek rada baterije. S vremenom shvatimo da nam je telefon puno više na punjaču nego bi trebao biti, ali tu se znaju javiti i drugi problemi poput naglog gašenja telefona. 

Ako vam baterija počinje brzo umirati, razloga može biti više, no i vi možete poduzeti niz koraka kako bi joj produljili vijek. Uđete li u postavke pa pod karticom za bateriju možete vidjeti koliko je koja aplikacija potrošila baterije u proteklih 24 sata ili u zadnjih tjedan dana. Uklonite je ako vam nije nužna. No, na nekima je njihov način rada kriv za potrošnju. Tako možete ući u postavke i u pozadinsko osvježavanje aplikacija te lokacijske usluge i isključiti jednu po jednu aplikaciju ili sve zajedno. Želite li izvući svaki dodatni postotak baterije, moglo bi vam pomoći i isključivanje 'Hey Siri' opcije u postavkama za Siri. Naime, kad je ovo uključeno, mikrofoni su stalno aktivni kako bi registrirali vaš glas. 

Naglo gašenje telefona usred rada je prilično frustrirajuće, ali i znak mogućih dodatnih problema. Ako niste dugo ažurirali softver telefona, provjerite ima li dostupna nadogradnja i instalirajte je. Drugi korak mogao bi biti i vraćanje telefona na tvorničke postavke ili reinstalacija iz backupa. Ako vam ni to nije pomoglo, sljedeći najbolji korak bio bi odlazak u servis. 

Zagrijava li vam se telefon dok ga punite, obratite pažnju na sam punjač. Ako koristite zamjenske kabele i adaptere problem bi mogao biti u njima. Stoga se okrenite kvalitetnijoj alternativi, no u svakom slučaju najbolje je uvijek koristiti originalnu opremu koja je došla uz telefon.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message