Obavijesti

Tech

Komentari 11

Musku se nije sviđala škola za djecu i odlučio je otvoriti svoju

Musku se nije sviđala škola za djecu i odlučio je otvoriti svoju
2

Milijarder Elon Musk nije bio zadovoljan načinom na koji njegovu djecu uče u školi te je otvorio vlastitu školu u kojoj su odlučili promijeniti pristup obrazovanju

VIDEO

Elon Musk nije bio zadovoljan sa školom u koju su išla njegova djeca i zbog toga je odlučio otvoriti vlastitu školu, rekao je poznati poduzetnik u intervjuu za pekinšku televiziju.

Nazvao ju je Ad Astra te se radi o prilično maloj i tajnovitoj obrazovnoj ustanovi koja nema vlastite web stranice, a nije prisutna ni na društvenim mrežama.

VIDEO

- Nisu radili stvari koje su po meni trebali. Pomislio sam da bi trebalo vidjeti što se može napraviti. Možda bi otvaranje škole bilo bolje - ispričao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako prenosi Business Insider , ovu eksperimentalnu školu uglavnom pohađaju djeca zaposlenika Muskove kompanije SpaceX. U videu je Musk ispričao da nakon godine dana imaju 14 učenika te da će u rujnu povećati broj đaka na 20.

Njegova vizija razlikuje se od uobičajenih škola po tome što on želi ukloniti razrede pa ne bi trebalo biti razlike između učenika u 1. ili 3. razredu. Musk misli kako bi škola trebala obrazovanje prilagoditi individualnim sposobnostima i mogućnostima djece te naglašava kako je temeljna greška u tome kako škole uče djecu rješavati probleme.

- Važno je naučiti rješavati probleme ili učiti do problema, a ne alata - objašnjava Musk i navodi primjer u kojem želite nekog naučiti kako radi motor. Klasični pristup bi bio da prvo naučiš nekoga svemu o odvijačima i ključevima, što je teško. Musk misli da više smisla ima dati učenicima motor i raditi na tome da ga se rastavi.

- Kako ćemo ga rastaviti? Treba vam odvijač i tome on služi - rekao je i dodao da tada postaje jasna važnost alata.

Trenutno im ide dobro, a i djeca vole pohađati ovakvu školu, ispričao je Musk, koji sam kaže da je mrzio školu kao dijete i da mu je to bila prava muka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle