Obavijesti

Tech

Na putu i kod kuće za vaša električna vozila i punionice brinu se u Petrolu...

Na putu i kod kuće za vaša električna vozila i punionice brinu se u Petrolu...

Petrol upravlja i održava više od 150 punionica za električna vozila na području Hrvatske i Slovenije. Nudi i uslugu savjetovanja prilikom izbora modela punionice, instalacije i upravljanja...

Električna vozila su već tu i sve više postaju najčešći oblik korištenja transporta putnika. Osim brige za okoliš, jedan od glavnih razloga zbog kojeg bi netko uopće pomišljao kupiti električno vozilo je konačna cijena prijevoza koja je u ovom trenutku niža od cijena tradicionalnih goriva. Električna energija smatra se gorivom budućnosti, i danas se  lako  može doći do nje. Svoje električno vozilo možete puniti kod kuće, u trgovačkom centru, na javnom parkingu  na poslu ili bilo kojoj drugoj lokaciji. Sve što treba je spojiti kabel iz punionice s vozilom.  

Električna vozila imaju niz prednosti, a neke od najbitnijih su smanjenje zagađenja okoliša, smanjenje buke, bolje korisničko iskustvo vožnje i konačno niža cijena održavanja vozila te prihvatljivija cijena prijevoza od točke A do točke B.  Za vaša električna vozila i punionice, na putu i kod kuće brinu se u Petrolu. 
Petrol grupa najveća je regionalna energetska kompanija, koja prati svjetske energetske trendove i razvoj novih energetskih usluga, što uključuje i elektromobilnost. U ovom trenutku Petrol upravlja i održava više od 150 punionica za električna vozila na području Hrvatske i  Slovenije te je u konstantnoj ekspanziji gradnje infrastrukture na oba tržišta. No osim toga, Petrol nudi uslugu savjetovanja prilikom izbora modela punionice, instalacije i upravljanja, kao i pomoć u prijavi za dobivanje subvencije od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 

Razmišljate o ugradnji punionice u sklopu svoje privatne kuće, apartmana, hotela, radnog mjesta? Petrol u svojoj ponudi punionica električnih vozila ima rješenje za svaku navedenu lokaciju. Želite pozicionirati svoju lokaciju na međunarodnim mapama elektromobilnosti? Uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sad to možete učiniti jednostavnije i jeftinije nego ikad. Iskustvom koje posjeduje u području e-mobilnosti i uz Javni poziv Fonda Petrol će omogućiti uspješnu realizaciju postavljanja punionice svim zainteresiranim stranama. Elektrificirajte svoje poslovanje jer budućnost je električna!

Osim toga, Petrol ima veliko međunarodno iskustvo u provedbi EU sufinanciranih projekata: NEXT-E, URBAN-E i MULTI-E. Navedenim projektima Petrol u suradnji s drugim energetskim tvrtkama i gradovima u Hrvatskoj i u regiji postavlja javne punionice za električna vozila koja će omogućavati punjenje domaćim i inozemnim korisnicima električnih vozila, te ih lako dovesti do krajnjih odredišta.
Imate li bilo kakvo pitanje ili vam je potreban savjet o punionicama, Petrol je tu za  Vas. Sve upite možete poslati na emobilnost.hr@petrol.hr ili se možete javiti na mobitel 099/838 1029.
 
No to nije sve od Petrola. Imaju i aplikaciju OneCharge, koja prikazuje lokacije svih njihovih punionica (i javnih i privatnih) i koju dodatno razvijaju za pružanje novih značajki – mogućnost rezervacije punionice putem aplikacije, naplata usluge punjenja i  mnogo drugih inovativnih funkcionalnosti. Na interaktivnoj mrežnoj karti potražite najbrži put do najbliže slobodne postaje za punjenje. Često posjećene punionice dodajte na popis omiljenih. Osim toga, svoje vozilo možete napuniti skenom QR koda ili unosom broja punionice, a možete pratiti i povijest punjenja. Postavite Vašu lokciju na globalnu mapu elektromobilnosti uz pomoć Petrola!

 

Manji troškovi održavanja 
U Petrolu razumiju da prometni sustav treba promjene. Zato su među prvima u Sloveniji razvili cjelovitu uslugu elektromobilnosti, koja obuhvaća sve od kupnje električnih bicikala do montaže domaće punionice za električni automobil i bezbrižne uporabe mreže e-punionica koja je najveća u državi. 
Uz e-vozila Vaši su troškovi niži jer je električna energija jeftinija od drugih pogonskih goriva, troškovi održavanja manji su i do 50 posto, vožnja je udobnija i ugodnija za okoliš.  
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu