Obavijesti

Tech

Komentari 0

Na Renatinoj listi zadataka nazire se – tulum useljenja

Na Renatinoj listi zadataka nazire se – tulum useljenja
5

Renata obilazi kuću s rokovnikom u kojem vodi bilješke izvedenih radova. Listu čine mnogobrojni detalji o kojima je potrebno razmišljati prije nego majstori napuste gradilište

VIDEO

Do useljenja obitelji Jelušić u njihovu novu kuću ostalo je još malo vremena. Na njihovim licima vidljivi su znaci umora radi svakodnevnog obilaženja gradilišta i koordinacije brojnih radova i majstora. Ipak, entuzijazam i dobra volja nisu ih napustili. Renata obilazi kuću s rokovnikom u kojem vodi bilješke izvedenih radova i listi zadataka svakodnevno dodaje nove.  Listu čine mnogobrojni detalji o kojima je potrebno razmišljati prije nego majstori napuste gradilište, a ona ujedno i Jelušićima i izvođačima služi kao podsjetnik. Marko aktualno stanje na gradilištu dokumentira fotoaparatom. Na taj način investitori prate napredak radova, ali i bilježe eventualne greške pri izvedbi kako bi se kasnije jednostavnije sanirao kvar.

Na listi obavljenih i fotoaparatom ovjekovječenih radova od danas je i sanirani ravni krov. Naime, u rujnu je obilna kiša preduhitrila izvođače koji su postavljali hidroizolaciju na ravan krov kuće. Voda je našla svoj put ispod nezavršene limarije i prodrla između vodoodbojne fasade i zida te dospjela na zidove. Izvođači su brzo reagirali tako što su ponovno postavili hidroizolaciju, a potom napravili probu. Ravan krov je napunjen vodom kako bi se ustanovilo mjesto i uzrok prodora vode u konstrukciju kuće i pojavu vlažnih mrlja na zidovima. Provjeren je svaki sloj krova i dodatno su brtvljena moguća mjesta kvara. Usprkos nastalom i, brzo saniranom kvaru, Jelušići nemaju nikakvih dvojbi vezanih uz ispravnost svoje odluke. Ravan krov bit će nadomjestak za malu površinu okućnice.

Na listi obavljenih radova su i: ugrađeni kuhinjski elementi, ugrađene sanitarije, postavljena gazišta na stubištu, ugrađeni ormari u spavaćoj sobi, dovršeni svi keramičarski radovi, ličilački radovi, ugrađen kamin. Unešen je i najveći komad namještaja – parket. Jelušići su odabrali gotovi uljani hrastov parket. Takav parket se vrlo brzo i jednostavno postavlja, a kako nije potrebno brušenje i lakiranje, on je načelno spreman za korištenje već sljedeći dan nakon što se osuši ljepilo. 

Kažu da je za useljenje dovoljno imati madrac na parketu i funkcionalnu kupaonicu. Iako je još uvijek zatrpana kutijama i alatom, kupaonica obitelji Jelušić ima sve nužne elemente. 

Kraju se privode i vanjski radovi. Završena je drvena ventilirana fasada, postavljene su drvene podne obloge na terasi, postavljena je vanjska rasvjeta, nanesena je humusna zemlja u dvorište, izvedene su kamene staze kroz dvorište, postavljena je drvena ograda oko kuće, zasađena je živa ograda od bambusa.

Također, s liste u Renatinom rokovniku prekriženi su brojni sitni popravci i detalji koje primjećuje tek posebno izoštreno žensko oko. Tamo negdje na dnu Renatine liste velikim slovima piše – tulum useljenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno