Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
43 komentara

Nagađali da je 'izvanzemaljac' pa konačno otkrili pravu istinu

O mumiji su snimili i dokumentarni film u kojem se sugerira da bi njezini ostaci mogli biti dokaz da su Zemlju posjetili izvanzemaljci. To je sada potpuno demantirano

Foto: Screenshot/YouTube/Sirius Disclosure
43 komentara

Riješen je misterij mumije koja je pronađena u napuštenom rudarskom gradu La Noria u pustinji Atacama u Čileu. Iako se nagađalo da riječ o stvorenju izvanzemaljskog porijekla nakon 15 godina od njezinog pronalaska saznalo se da se radi o djevojčici s nekoliko mutacija na genima.

Unatoč tome što je bila veličine fetusa, prvotni testovi sugerirali su da kosti pripadaju djetetu starom između šest i osam godina. Testovi na mumiji nazvanoj Ata su pokazali da procijenjena dobi kostiju i druge anomalije upravo rezultat genetskih mutacija, piše BBC.

Njezina veličina, ali i oblik glave kao i manjak rebara, godinama su budili sumnje o njezinu porijeklu. O mumiji su snimili i dokumentarni film u kojem se sugerira da bi njezini ostaci mogli biti dokaz da su Zemlju posjetili izvanzemaljci.

To je sada potpuno demantirano. Pronađeni omotani u bijeloj tkanini i vezani ljubičastom vrpcom su - ljudski. Nakon pronalaska, njezin kostur prodan je privatnom kolekcionaru u Španjolskoj.

- Bilo nam je čudno što su kosti izgledale kao da pripadaju starijem djetetu po gustoći i obliku. Sada vjerujemo da je za to odgovoran jedan od mutiranih gena - rekao je Garry Nolan, profesor mikrobiologije i imunologije s medicinskog fakulteta na sveučilištu Stanford u Kaliforniji.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message