Obavijesti

Tech

Komentari 29

Najveći transfer Nike Kovača: 'Za mene su platili 425.000 $'

Najveći transfer Nike Kovača: 'Za mene su platili 425.000 $'
7

Kovač je jedan od najboljih igrača igre Counter Strike na svijetu. Inače to je druga igra po 'jačini' za turnire. Na prvom mjestu je Dota2, a igrači se u toj igri profesionalno natječu na turniru The International

VIDEO

Radim ono što volim i još zarađujem. Ali nije to tako lako kao što mnogi misle. Otkako sam počeo igrati, a to je bilo s nekih šest, sedam godina, nisam pauzirao niti jednu godinu. Svaki dan treniram, počeo sam iz gušta, a sad to radim profesionalno, ispričao nam je Nikola Niko Kovač (22) , gamer iz Bosne i Hercegovine čiji je transfer bio rekordan u svijetu gaminga. Njegov prelazak iz njemačke ekipe Mousesports početkom 2017. američki FaZe klan platio je 425.000 dolara. 

- To je kao u nogometu. Postoje skauti, primijetili su me i poslali ponudu. Prihvatio sam - ispričao nam je Kovač nakon transfera. 

'Ja sam gamer kojeg su platili 425.000 $, ovo je moja priča'
'Ja sam gamer kojeg su platili 425.000 $, ovo je moja priča'

Kovač je jedan od najboljih igrača igre Counter Strike na svijetu. Inače to je druga igra po 'jačini' za turnire. Na prvom mjestu je Dota2, a igrači se u toj igri profesionalno natječu na turniru The International. U 2018. glavna nagrada na tom natjecanju iznosila je 25,5 milijuna dolara, što je oko 170 milijuna kuna.

Prema tome, najviše i zarađuju igrači koji igraju Dotu. Najplaćeniji igrač svijeta je Nijemac Kuro 'KuroKy' Takhasomi koji je na Dota 2 turnirima zaradio više od 3,5 milijuna dolara, a prate ga Jordanac Amer 'Miracle' Barqawi sa zaradom od 3,1 milijuna dolara te Amerikanac Saahil 'UNiVeRsE' Arora težak 2,9 milijuna dolara.

Majka iz Hrvatske u šoku: 'Ti klinci zarađuju više od mene...'
Majka iz Hrvatske u šoku:  'Ti klinci zarađuju  više od mene...'

Hrvatski gameri igraju se svaki dan

Gaming industrija jedna je od najbrže rastućih u zabavnom sektoru, treća po redu po veličini, iza televizije i izdavaštva, a u 2017. godini težila je 108,9 milijardi dolara.

Gaming je dobio zamaha i u Hrvatskoj, iako ne postoji detaljno istraživanje, portal Netokracija je ispitao 500 'gamera' u Hrvatskoj 2018. godine i došao do podataka da prosječan hrvatski gamer ima između 19 i 25 godina. Većina ispitanih (70%) igra se svaki dan, a njih 11 % priznaje da svakog dana igra između 6 i 8 sati. Isto tako 70 posto kaže da redovito prati eSport turnire. A na turnirima nagradni fond svake godine sve više raste. 

 

"Novi gaming medij, Lvl8., organizira dosad neviđeno natjecanje u videoigrama u Zagrebu - Gaming in the sky. 13. 4. na Jarunu će natjecatelji uz pomoć dizalice i posebnog stola igrati PUBG, jednu od najigranijih naslova današnjice, na visini osmog kata, što je otprilike 40 metara iznad zemlje. Besplatne karte za svoje mjesto za stolom možete osvojiti u nagradnim natječajima na Lvl8. YouTube kanalu."

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Istraživanje Revoluta: Hrvatska četvrta najpopularnija zemlja za odmor među turistima u Europi
HRVATI NA ODMOR U ŠPICI?

Istraživanje Revoluta: Hrvatska četvrta najpopularnija zemlja za odmor među turistima u Europi

Hrvati većinom ciljaju na srpanj i kolovoz, a Hrvatima su pak, top destinacije bile Slovenija, Italija, Njemačka, Austrija i Bosna i Hercegovina, pokazuje istraživanje financijske aplikacije Revolut

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...