Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

'Ne nosite telefone u Rusiju, špijuni vas lako mogu hakirati'

Agent FBI-ja za Reuters je rekao kako bi ljudi trebali ponijeti zamjenski telefon u Rusiju te ukloniti bateriju kad se ne koristi. Iako su radnici korporacija i Vlada u najvećem riziku, hakirati mogu i obične građane

World Cup - England Training
Foto: LEE SMITH
18 komentara

Američki obavještajci upozorili su građane koji putuju na Svjetsko prvenstvo u Rusiju da ne nose razne gadgete i telefone jer ih kriminalne skupine ili ruske vlasti mogu lako hakirati. 

International Friendly - Austria vs Brazil TVRDI UMJETNA INTELIGENCIJA: 'Hrvatska ne prolazi skupinu, a naslov prvaka će uzeti Brazilci'

William Evanina, agent FBI-ja, rekao je za Reuters da bi Rusi mogli ciljati obične građane, bez obzira na to ako mislite da ste im beznačajni. 

- Dužnosnici vlada i radnici korporacija su izloženi najvećem riziku, ali nemojte misliti da ste potpuno nevažni. Ako možete bez nekog uređaja, ne nosite ga. Ako morate nositi neki telefon, uzmite drugačiji uređaj od onog koji inače koristite i uklonite bateriju kad ga ne koristite - rekao je Evanina. 

NEMA KRAJA EGOIZMU Ibra tvrdi: Svjetsko prvenstvo bez mene nije vrijedno gledanja

Reuters piše i da dužnosnici još istražuju rusko hakiranje predsjedničkih izbora u SAD-u i je li itko u Trumpovoj kampanji bio svjestan toga i pomogao im. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message