Obavijesti

Tech

Komentari 13

Neostar ulaže 35 milijuna kn u digitalnu platformu za trgovinu rabljenim automobilima

Neostar ulaže 35 milijuna kn u digitalnu platformu za trgovinu rabljenim automobilima

Rabljena vozila na platformi mogu besplatno oglašavati i prodavati sve pravne i fizičke osobe, s uvidom u stanje vozila koja su pregledana na 60 ključnih točaka, i imaju jamstvo, kažu iz Neostara

VIDEO

Tvrtka-startup Neostar iz Velike Gorice pokrenula je digitalnu platformu Neostar.com za trgovinu i održavanje vozila putem koje se mogu prodavati i kupovati rabljeni automobili provjereni od inspektora i s jamstvom, a u razvoj platforme uložili su više od 35 milijuna kuna, izvijestili su iz Neostara.

Napominjući da je platforma hrvatska tehnološka inovacija, iz Neostara dodaju da je to i globalno jedinstvena multikanalna platforma za trgovinu i održavanje vozila, koja povezuje vlasnike automobila sa servisima uz transparente cjenike i jamstvo kvalitete usluga.

- Rabljena vozila na platformi mogu besplatno oglašavati i prodavati sve pravne i fizičke osobe, s uvidom u stanje vozila koja su pregledana na 60 ključnih točaka, i imaju jamstvo, a od svih uobičajenih načina prodaje i kupnje razlikuje se jednostavnošću procesa, usporedivošću podataka i sigurnošću za sve korisnike - kažu iz Neostara.

Novost je i da se cjelokupni proces kupovine, uključujući i plaćanje, može obaviti putem interneta, ali je moguć i pregled vozila uživo prije konačne odluke, kao i to što je platforma višekanalna jer uz prodaju ili kupnju rabljenog vozila nudi i pregled raspoloživih servisa na karti te odabir i ugovaranje termina servisa vozila uz transparentni prikaz cijena i pouzdanost usluge servisiranja.

Neostar planira omogućiti i ugovaranje online kreditiranja za kupovinu automobila kao i online kupovinu osiguranja putem te platforme, koju su pokrenuli i na temelju istraživanja Instituta za inovacije tijekom iz 2019. u kojoj je više od 50 posto od 1100 ispitanih navelo da su im najveći izazovi pri kupnji rabljenih vozila nepouzdane i 'slabe' informacije o vozilima, kao i slabo povjerenje i visoki rizik transakcije.

- Automobilska industrija, pa i trgovina automobilima globalno gledano nije među predvodnicima digitalne transformacije, nego u tome i zaostaje te smo uočili prostor za konsolidaciju i digitalizaciju usluga vezanih uz trgovinu i održavanje rabljenih vozila na lokalnoj i globalnoj razini. Platforma dolazi iz Hrvatske, ali imamo ambicije i za druga pa i globalno tržište, jer koliko znamo ovakav ekosustav rabljenih vozila ne postoji niti na jednom drugom tržištu - ističe predsjednik Uprave Neostara Dimitrije Trbović.

Naglašava i da je na razvoju platforme dvije godine radio interdisciplinarni tim od 30-ak domaćih i stranih stručnjaka te jedna od vodećih domaćih IT tvrtki Span.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.