Tech

Komentari 48

Nezaustavljivom rastu Fejsa pomaže i virtualna stvarnost

Nezaustavljivom rastu Fejsa pomaže i virtualna stvarnost

Virtualna stvarnost bit će veliko područje u koje će Facebook još više ulagati, poput suradnje sa Samsungom na Gear VR, a mogli bi dobiti i posebni video dio

Mark Zuckerberg u srijedu se pohvalio kako njegova društvena mreža nastavlja i dalje rasti i osvajati nove korisnike. U posljednjem kvartalu tako su imali 1,59 milijardi (mjesečno) aktivnih korisnika Facebooka, a svi su im oni donijeli 5,84 milijardi dolara prihoda - čak 52 posto više u odnosu na isti period prošle godine.

Video je iznimno važan za Facebook, a Zuckerberg je najavio kako će ovdje nastaviti dodatno ulagati i raditi na tome da korisnici otkriju još više videa, kako bi pogledali puno više od dosadašnjih 100 milijuna sati. Hoće li to biti posebni dio Facebooka za one koji gledaju video, tek treba vidjeti.

U svom postu u kojem se hvali brojkama, Zuckerberg je istaknuo i Samsung Gear VR sustav za virtualnu stvarnost, koji je već neko vrijeme dostupan i u Hrvatskoj. Naime, Facebookov Oculus radio je na razvoju Gear VR-a, a sami su nedavno otvorili narudžbe za Oculus Rift. 

- Virtualna stvarnost bit će veliko područje ulaganja za nas. Ona će promijeniti način na koji ćemo komunicirati, raditi i igrati se, a sada smo dobro krenuli - rekao je Zuckerberg, prenosi Engadget.

U impresivnom nizu Facebookovih brojki kojima su se pohvalili vrijedi dodati i da od nešto više od milijarde ljudi koji su na ovoj mreži svaki dan, čak 934 milijuna ih dolazi na Facebook preko mobitela.  Njihov Messenger ima 800 milijuna korisnika, a WhatsApp koji je nedavno najavio da potpuno ukidaju naplatu ima 900 milijuna korisnika.