Tech

Komentari 12

Nissan Juke zadržao karakter, ali vidi se da je malo ozbiljniji

Nissan Juke zadržao karakter, ali vidi se da je malo ozbiljniji

Blago je narastao u svim smjerovima, pa Juke sada nudi više prostora za putnike i njihove stvari. Juke pokreće 1,0-litreni trocilindarski benzinski motor DIG-T s turbopunjačem snage 117 KS

Nissan Juke se od premijere prije skoro 10 godina prodao u gotovo milijun primjeraka u Europi, a nova generacija trebala bi nastaviti u tom stilu, ali nešto ozbiljnijeg karaktera. 

Japanski div predstavio je jučer novu generaciju Jukea u Europi. I dalje on izgleda kao Juke kojeg dobro poznajemo, ali nešto ozbiljnijih crta. 

Blago je narastao u svim smjerovima, pa Juke sada nudi više prostora za putnike i njihove stvari. Sad je tako dug 4210 mm, visok 1595 i širok 1800 mm sada je još prostraniji, a pritom mu je masa smanjena za 23 kg.

Prostor za koljena straga povećan je za 5,8 cm, prostor za glave za 1,1 cm, a 422-litreni prtljažnik sada nudi 20 posto više prostora za pohranu. Poboljšali su i prostor za vozačkim sjedalom. 

Juke pokreće 1,0-litreni trocilindarski benzinski motor DIG-T s turbopunjačem snage 117 KS koji nudi bolje performanse, manju potrošnju goriva i veću uglađenost. Dostupan je u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, polugicama za promjenu brzina na upravljaču i tri načina rada (Eco, Standard i Sport) kako bi vozači mogli prilagoditi stil vožnje svim uvjetima i pritom se sjajno zabavljati.

Juke su opremili Nissanovim multimedijskim sustavom i brojnim sustavima za pomoć u vožnji. Zahvaljujući tehnologijama Nissanove inteligentne mobilnosti, novi je Juke dosad najpovezanije Nissanovo vozilo. Nissanov sustav ProPILOT s elektroničkim sustavom upravljanja, ubrzavanja i kočenja po prvi će put biti dostupan za Juke. Tu su Apple CarPlay i Android Auto te Bose audio.

Proizvodnja novog Jukea nastavit će se u tvornici u Sunderlandu. Prve se isporuke ovog vozila očekuju krajem studenog na europskim tržištima.