Obavijesti

Tech

Komentari 0

Nokia G21 na testu: Povoljan i jednostavan s jakom baterijom

Nokia G21 na testu: Povoljan i jednostavan s jakom baterijom
3

Nokia G21 spada među povoljnije uređaje, ali dolazi s 'čistim' Androidom i dvije godine ažuriranja softvera, ali i baterijom od 5050 mAh s kojom bi barem dva dana mogli raditi bez razmišljanja o punjenju

VIDEO

Nokia je prošlih mjeseci izbacila cijeli niz povoljnih telefona kojima ciljaju na ulazni segment i one koji traže jednostavan i pouzdan telefon. 

Takav je i model G21, a radi se o prilično velikom telefonu u plastičnom kućištu s ekranom dijagonale 6,52 inča i HD+ rezolucije (1600x720). Kućište je matirano što je dobro za svakodnevno korištenje jer neće biti previše tragova prstiju, a dobro je i što  blok u kojem su smjestili kamere ne izlazi previše iz samog kućišta kao kod nekih drugih uređaja pa se telefon neće klackati po stolu. Telefon je težak 190 grama, što se osjeti, ali treba imati na umu da je u njemu baterija od 5050 mAh. S bočne strane nalazi se senzor otiska prsta koji je lako dostupan i brz i pouzdan. Na dnu uređaja je jedan zvučnik koji zvuči prosječno i bit će dovoljan da poslušate neki YouTube video.

Što se samog ekrana tiče, u gornjem dijelu nalazi se 'zub' u kojem je prednja kamera, a donji rub ispod ekrana je komotno mogao biti puno tanji i mislim da bi sam uređaj bio dosta elegantniji. Ovdje ćete imati IPS LCD ekran, kojem dojam popravlja osvježenje od 90 Hz, što znači da će slika biti prilično glatka, no bilo bi i puno bolje da je rezolucija viša.

Telefon je stigao s čistim Androidom i Googleovim aplikacijama, što je svakako plus za one koji žele jednostavno korištenje Androida. Uz to, jamče i dvije godine ažuriranja operativnog sustava, što znači i novih rješenja, ali i sigurnosna ažuriranja. To je postao i jedan od prepoznatljivih detalja uz Nokijine uređaje. Kako telefon ima 4 GB RAM-a i 64 GB memorije, a sve to pogoni Unisoc T606 čipset, ne treba očekivati sulude performanse. Za svakodnevno korištenje sasvim u redu, no nešto tromije. Pitanje je i kako će nova softverska ažuriranja Androida utjecati na performanse kroz dulje vremensko razdoblje. 

Uz impresivnu bateriju od 5050 mAh, dolazi punjač od 18W. Nokia navodi da može izdržati tri dana korištenja, ali dva dana su realnija uz neko prosječno korištenje, što je odlično.

Straga se nalazi trostruki sustav kamera, no značajan je 50-megapikselni s f/1,8 otvorom blende. Tu su još i senzori od 2 megapiksela (dubinski i makro), a šteta je što nisu jedan od njih zamijenili širokokutnom kamerom. Sprijeda ćete selfije snimati kamerom od 8 megapiksela. U nastavku pogledajte i nekoliko fotografija s Nokije G21.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama