Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
91 komentara

Nova "beba" Mate Rimca (25): Bicikl vozi na struju, a još i juri

Greyp Bike je spoj motocikla i električnog bicikla. Pali se otiskom prsta, a u jednom punjenju može prijeći 120 kilometara. Na biciklu su radili dvije godine

24sata
Foto: 24sata
91 komentara

Tehnologiju s kojom smo razvili najbrži električni auto na svijetu koristili smo za Greyp bike, rekao je Mate Rimac (25).

Izumitelj Concepta One 4. rujna će u Londonu predstaviti Greyp bike. Riječ je o najnaprednijem električnom biciklu, tj. motociklu na svijetu.

Nezadovoljan ponudom na tržištu, Mate je odlučio uzeti stvar u svoje ruke i baciti se u proizvodnju.

- Greyp, za razliku od ostalih električnih bicikala, može prijeći 120 kilometara bez pedaliranja i punjenja, a ima i 12 kW snage. To je za bicikl puno - otkriva Rimac.

Osim što može voziti do 65 km/h, Greyp se napuni u samo sat vremena, a krasi ga i hrpetina gadgeta.

- Dodirom prsta može biti bicikl ili motocikl. Pali se otiskom prsta. Ako ga otključate palcem, aktivirate Street modus kojim vozite do maksimalno 25 km/h, a ako ga upalite kažiprstom, aktivira se drugi modus s brzinom do 65 km/h pa bicikl postaje motocikl - objašnjava Mate Rimac.

Greyp možete prilagoditi i da se pali na prijateljev otisak prsta, čime mu dopuštate da se nakon paljenja može voziti tri sata. Poslije se bicikl sam gasi.

Na biciklu su radili dvije godine, a može se integrirati i s pametnim telefonima, a radi i na 3G povezanosti.

- Radimo ga za izvoz, a prva serija koju smo proizveli već se prodala - zadovoljan je Rimac.

Kaže da će mnogima biti skup, ali sljedeće godine će predstaviti različite modele među kojima će svatko pronaći ono što mu cjenovno odgovara. Koliko će stajati ova električna jurilica, ipak ćemo morati pričekati službeno predstavljanje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message